Se schimbă codul rutier! Amenzi usturătoare și pentru pietoni

Publicat: 07/03/2020 | 21:18

Au loc noi modificări în codul rutier. De această dată sunt vizați și pietonii nu doar șoferii. Aceștia riscă amenzi usturătoare dacă nu respectă regulile impuse.

Ordonanța de Urgență 195/2002 presupune că pietonii sunt obligați, în trafic, să circule pe trotuare sau pe marginea drumurilor și să traverseze doar prin locurile special amenajate, scrie avocatnet.ro. (CITEȘTE ȘI: AMEZI USTURĂTOARE PENTRU ȘOFERII FUMĂTORI! SCHIMBĂRILE DIN CODUL RUTIER)

„Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”, relevă Codul Rutier.

Pietonii care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice riscă amezi destul de mari. Este vorba de sancțiuni din clasa I, iar amenzile sunt cuprinse între 290-435 lei. (VEZI ȘI: ATENȚIE, SE SCHIMBĂ CODUL RUTIER! ȘOFERII VOR FI OBLIGAȚI SĂ FACĂ ASTA ȘI ÎN AFARA ORAȘELOR)

Astfel, se încearcă o combatere a trecutului străzii haotic pe care pietonii îl practică și diminuarea cazurilor de accidente din această cauză, care au înregistrat un număr destul de mare în anii trecuți.