Se schimbă cardurile de sănătate! Anunțul făcut de Guvern

Publicat: 26/06/2020 | 07:15

Cardurile de sănătate vor suferi schimbări, dar este vorba despre cele emise până în 2014. Acestea vor fi rescrise, iar perioada de valabilitate va fi de șapte ani. Gurenul a decis asta în ședința de joi.

CITEȘTE ȘI: FAMILIA LUI DINU MAXER SE CONFRUNTĂ CU PROBLEME GRAVE DE SĂNĂTATE: „CANCERUL I-A RECIDIVAT ȘI ÎL TRATEZ ACASĂ”

„Guvernul a adoptat un act normativ foarte important pentru populaţie, care vizează cardul de sănătate – cardul naţional de sănătate – care expira până la data de 31 iulie 2020”, a anunțat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului. Tot el a mai spus că, potrivit hotărârii de guvern, pentru completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale, cardurile de sănătate eliberate până în 2014 vor fi rescrise şi vor avea o valabilitate de şapte ani.

Anunțul făcut de Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Cardul naţional de asigurări de sănătate nu va fi utilizat până la data de 30 septembrie în asistenţa medicală primară şi în cea ambulatorie de specialitate, informează Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Celelalte servicii medicale, în afară de asistența medicală primară și cea ambulatorie, vor fi validate cu cardul de sănătate, începând cu data de 1 iulie.

„Pentru a limita riscul iminent asupra stării de sănătate a populaţiei, în asistenţa medicală primară şi în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate nu va fi utilizat cardul naţional de asigurări de sănătate până la data de 30 septembrie 2020, iar pentru celelalte specialităţi serviciile medicale acordate vor fi validate cu cardul naţional de asigurări de sănătate începând cu data de 1 iulie 2020”, se arată într-un comunicat al CNAS.