Se redeschid școlile! Cele trei scenarii luate în calcul de Ministerul Educației

Publicat: 08/01/2021 | 16:46

Școlile se redeschid pe 8 februarie, iar Ministerul Educației are în vedere trei scenarii pentru revenirea fizică a școlarilor în unitățile de învățământ.

Reprezentanţii părinţilor au discutat vineri cu ministrul Educaţiei şi au agreat data de 8 februarie pentru revenirea elevilor în bănci. În cazul celor din ani terminali s-ar putea întâmpla şi mai repede. Pentru a recupera materia ar putea face ore inclusiv sâmbăta, anunță digi24.ro.

Trei scenarii sunt luate în calcul până la această oră

  1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.
  2. Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.
  3. Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.

Ministerul Educației nu condiționează redeschiderea școlilor de campania de vaccinare privind cadrele didactice. Însă, până în 15 ianuarie, ministerul așteaptă centralizarea datelor din instituțiile de învățământ, pentru a se vedea câți dintre angajații din învățământul preuniversitar și universitar se vor vaccina. Ministrul Sorin Cîmpeanu spunea joi că dacă este nevoie să se vaccineze în direct pentru a transmite un mesaj de încredere colegilor lui o va face. (NU RATA: CORONAVIRUS ROMÂNIA 8 IANUARIE. CÂTE PERSOANE S-AU INFECTAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

Vicepremierul Kelemen Hunor vrea ca școala să înceapă față în față din 8 februarie. El a spus la RFI autoritățile iau în calcul și scenariul ca elevii să revină fizic în bănci doar în anumite localități, unde există mai puține cazuri de COVID-19.