Se redeschid restaurantele și cafenelele chiar înainte de Revelion! Care este orașul unde se întâmplă asta

Publicat: 31/12/2020 | 10:51

Restaurantele și cafenelele se redeschid fix înainte de Revelion. Este vorba despre un important oraș din Moldova, unde rata de infectare a scăzut în ultima perioadă.

Autoritățile din Iași au anunțat redeschiderea, începând de joi, a restaurantelor și cafenelelor din oraș, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut. Mihai Chirica, primarul municipiului, a anunțat că incidența cazurilor de Covid-19 în oraș a scăzut sub 3/1000 de locuitori, ceea ce va duce la o relaxare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea bolii, scrie stiripesurse.ro. (CITEȘTE ȘI: CONTROALE ALE POLIȚIȘTILOR ÎN HOTELURI ȘI RESTAURANTE. „MESELE FESTIVE VOR FI ÎN ATENŢIA NOASTRĂ TOATĂ NOAPTEA DE ANUL NOU”)

Se redeschid restaurantele și cafenelele chiar înainte de Revelion! Care este orașul unde se întâmplă asta

Astfel, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00. De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. „Dragi ieșeni vă aduc la cunoştinţă că, începând cu data de 31 decembrie 2020, între orele 6.00 – 23.00, restaurantele şi cafenele din oraşul nostru vor fi deschise şi în interior în limita de 30% din capacitate. Vă mulţumesc pentru că aţi respectat măsurile sanitare privind combaterea pandemiei şi vă rog să rămâneţi vigilenţi pentru ca numărul de îmbolnăviri să scadă şi mai mult în perioada următoare. Trebuie să fim solidari, să purtăm mască şi să ne dezinfectăm mâinile, să evităm aglomeraţiile şi să respectăm recomandările specialiştilor din sănătate”, a scris, pe Facebook, primarul Chirica. (NU RATA: OFERTĂ NEMAIVĂZUTĂ ÎN EUROPA. RESTAURANTELE DIN BRAȘOV OFERĂ 10% REDUCERE CLIENȚILOR CARE S-AU VACCINAT ANTI-COVID)

În ceea ce privește organizarea și desfășurarea de reuniuni și petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, acestea sunt în continuare interzise în toate spațiile publice sau private deschise și închise. De asemenea, rămân în vigoare măsurile privind obligativitatea purtării măștii de protecției atât în spațiile deschise cât și în cele închise și interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23.00 – 05.00.