Se redeschid în ianuarie școlile din Iași? Ce a făcut Primăria în acest sens

Publicat: 31/12/2020 | 13:20

Școlile din județul Iași și-ar putea relua activitatea începând cu prima lună a anului viitor. Astfel, Primăria municipiului Iași a formulat o solicitare în acest sens către conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Ministrul Educației, profesorul universitar doctor Sorin Cîmpeanu, a confirmat pentru BZI că a primit o solicitare privind redeschiderea școlilor și a tot ceea ce înseamnă învățământ preuniversitar din Iași. Cererea a venit din partea municipalității ieșene odată cu scăderea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus din oraș. Cursurile ar urma să reînceapă din luna ianuarie 2021. (CITEȘTE ȘI: SE REDESCHID RESTAURANTELE ȘI CAFENELELE CHIAR ÎNAINTE DE REVELION! CARE ESTE ORAȘUL UNDE SE ÎNTÂMPLĂ ASTA)

Se redeschid în ianuarie școlile din iași? Ce a făcut Primăria în acest sens

Mihai Chirica, primarul municipiului, a anunțat redeschiderea cafenelelor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de spectacole si sălilor de jocuri de noroc. El a explicat cum vor fi condițiile în care aceste unități își vor desfășura activitatea. „Începând cu 30 decembrie 2020, ora 24.00, se reiau o parte din activitățile economice şi sociale pe raza municipiului Iași. Se permit activitățile cu publicul ale operatorilor economici care desfășoară activități de prepararea,comercializare şi consum a produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice sau non-alcooli în interiorul acestora în limita a 30% din capacitatea maximă în intervalul orar 06.00-23.00.

De asemenea se permite activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor sau a altor unități de cazare în intervalul 06.00-23.00 pe tot teritoriul municipiului Iași. Alături de reluarea activ în cinematografe, în instituţiile de spectacole şi/sau concerte, săli cu jocuri de noroc, toate fără a depăși 30% din capacitatea totală a spațiului. (NU RATA: 

Aceste măsuri se referă şi la toţi operatorii economici care desfăşoară activităţi în spaţii publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi indiferent de natură sau de caracterul temporar sau permanent al acestora. Acest lucru se datorează faptului că rata de incidenta pe raza municipiul Iaşi este sub trei la mia de locuitori dar mai mare de 1.5, ceea ce ne situează în interiorul zonei galbene”, a anunțat Mihai Chirica.