Se prelungește starea de alertă în România. Ce restricții o să fie valabile în perioada sărbătorilor de iarnă?

Publicat: 10/12/2020 | 16:44

Din cauza numărului încă mare de noi cazuri de îmbolnăvire și a presiunii puse pe sistemul sanitar, Guvernul va prelungi starea de alertă pentru următoarea perioadă.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunţat că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre prin care starea de alertă va fi prelungită. Astfel, pentru sărbătorile de iarnă, românii trebuie să respecte aceleași restricții ca și până acum. (CITEȘTE ȘI: CE SPUNE KLAUS IOHANNIS DESPRE PANDEMIA COVID-19 DIN ROMÂNIA, DUPĂ ALEGERI: „SUNT CÂTEVA VEȘTI BUNE”)

„În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental.

 Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Ciucă, potrivit Agerpres.

Se instaurează carantina în Capitală?

În ceea ce privește Bucureștiul, numărul de noi cazuri de îmbolnăvire crește considerabil în fiecare zi. În acest context, Nicolae Ciucă a fost întrebat ce se va întâmpla în Capitală, dacă se va instaura carantina. (VEZI ȘI: RATA DE INFECTARE ÎN BUCUREȘTI ESTE DIN CE ÎN CE MAI MARE. 1.946 DE CAZURI DE COVID, ÎNREGISTRATE ÎN DOAR DOUĂ ZILE)

„Zilele trecute au fost 1.900, în discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătăţii şi cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităţilor locale şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel naţional, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite, la nivelul municipiului Bucureşti să fie luate măsuri în consecinţă.”, a mai declarat Nicolae Ciucă.