Se prelungește starea de alertă din 15 iunie? Nelu Tătaru a făcut anunțul așteptat de toți românii

Publicat: 08/06/2020 | 08:50

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, nu exclude ca starea de alertă să rămână valabilă și după 15 iunie, fiind total nemulțumit de faptul că în România există, în fiecare zi, peste 100 de cazuri noi de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU INTERVINE ÎN SCANDALUL „FOTOGRAFIA DE LA ZIUA LUI ORBAN”: „AM TRECUT DOAR. NU SUNT NICI FUMĂTOR, NICI BĂUTOR”

România a intrat în stare de alertă de pe 15 mai. De atunci, situația nu s-a îmbunătățit semnificativ. Spre exemplu, de la ultima informare, au fost înregistrate alte 189 de cazuri noi de îmbolnăvire. În plus, au apărut alte noi focare de coronavirus. Situația îl îngrijorează serios pe Nelu Tătaru.

Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate„, a declarat Nelu Tătaru, potrivit B1 TV.

REVOLTĂ. Ponta: Voi vota împotriva prelungirii stării de alertă și voi merge la proteste în Piața Victoriei

Nelu Tătaru pune populația în gardă: “Din previziunile noastre…”

Nelu Tătaru a anunțat încă o dată că transmiterea intracomunitară a coronavirusului va continua, în țară, inclusiv pe parcursul verii. Ministrul Sănătății speră ca normele de prevenire a răspândirii COVID-19 să fie respectate, în așa fel încât populația să ajungă “cât mai curând la acea viață cvasi-normală de la sfârșitul lui iulie, începutul lui august”.

VEZI ȘI: SUA SE PREGĂTEȘTE PENTRU VALUL DOI AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. MILIOANE DE DOZE DE VACCIN VOR AJUNGE ÎN FARMACII

Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer„, a adăugat Tătaru.