Se prelungește sau nu starea de urgență? Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Publicat: 28/04/2020 | 19:39

Se prelungește sau nu starea de urgență? Anunțul făcut de Klaus Iohannis în conferința de presă susținută marți.

”Noi discutăm aceste variante de două săptămâni, decizia nu o vom lua mâine. Vrem să urmărim cum evoluează situația din punct de vedere epidemiolgic. Această decizie o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare, când avem date noi. Pot să vă spun că legislația secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgență este aproape finalizată. Eu am dorit să fim pregătiți din timp pentru ambele variante, să nu fim iarăși în stare de stres, ca la începutul epidemiei.

Pot să vă spun că săptămâna viitoare vom lua o decizie în ceea ce privește forma în care continuăm, dacă continuăm cu stare de urgență sau găsim o variantă administrativă alternativă. Decizia o luăm săptămâna viitoare. La unele restricții nu vom putea renunța, a declarat Klaus Iohannis.

Până astăzi, 28 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 663 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au murit. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL: „RĂMÂN RESTRICȚII: NU VOM PUTEA IEȘI DECÂT CÂTE 3 ȘI NU AVEM VOIE SĂ..”)