Se prelungește carantina în localitățile din jurul Capitalei! Orașul Bragadiru și comuna Chiajna sunt vizate

Publicat: 19/12/2020 | 13:15

Unele localități din apropierea Bucureștiului rămân în carantină și în timpul sărbătorilor de iarnă. Măsura de carantinare se prelungeşte pentru o perioadă de 14 zile în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna.

Măsura a intrat în vigoare începând cu data de 18 decembrie 2020, ora 22,00, a anunţat Prefectura Ilfov. Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele două localităţi a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zona focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizează sâmbătă Prefectura Ilfov. (CITEȘTE ȘI: CARANTINĂ PRELUNGITĂ CU 7 ZILE ÎN LOCALITĂŢILE CORBEANCA, DOBROEŞTI, MOGOŞOAIA, OTOPENI ŞI POPEŞTI-LEORDENI)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a impus mai multe restricţii în judeţul Ilfov, având în vedere rata de incidenţă cumulată.

Restricțiile impuse

Pentru următoarele 14 zile în Bragadiru și Chiajna rămân în vigoare restricțiile deja existente. Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă. (VEZI ȘI: PROCEDEUL DE EMITERE A DECIZIILOR DE CARANTINĂ ŞI IZOLARE SE SCHIMBĂ. CE TREBUIE SĂ ȘTIE LOCUITORII CAPITALEI)

De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare nu este permisă, cu excepţia activităţilor pe care le desfăşoară pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi de cazare.

Activitatea cinematografelor şi organizarea de festivaluri şi/sau concerte nu este permisă. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în baruri, cluburi şi discoteci nu este permisă.

Activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară nu este permisă.

În toate spaţiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, precum şi al instituţiilor publice, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.