Se pregătesc noi restricții în România după ce a crescut numărul de infectări cu noul coronavirus! Avertismentul lansat de Nelu Tătaru

Publicat: 15/06/2020 | 18:28

Se pregătesc noi restricții în România din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăvire cu noul coronavirus! Nelu Tătaru a lansat un avertisment în acest sens și a subliniat încă o dată că explozia de infecție cu SARS-CoV-2 va fi mai mică dacă vor fi respectate regulile de igienă și măsurile de precauție.

Citește și: Ministrul Sănătăţii răspunde acuzaţiilor privind manipularea cifrelor referitoare la COVID-19

Se pregătesc noi restricții în România după ce a crescut numărul de infectări cu noul coronavirus

Astăzi, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au anunțat alte aproape 200 de cazuri cu boala rară din China, astfel că numărul infectărilor în țara noastră a ajuns la 22.165. Tot azi, ministrul Sănătății a spus că ar putea fi reintroduse măsuri restrictive în zonele în care apar focare cu COVID-19.

Nu rata: NOI EXTRAGERI. Loto 6/49 și Joker revin cu premii mari după redeschiderea agențiilor

“Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicaree privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a declarat oficialul pentru Digi24.

Descoperă și: Carmen Tănase, declarații sumbre despre coronavirus: “Cred că urmează ceva foarte rău!”

În cadrul interviului, ministrul Sănătății a punctat și circumstanțele în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive: “În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată.

(…). Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.

Află și: Baba Vanga, predicție despre coronavirus: “Am crezut că…”

Conform unui bilanț făcut public astăzi, în România, 1.427 de oameni au murit din cauza coronavirusului, iar la nivel mondial, numărul deceselor a ajuns la 436.380. Statisticile arată că 8.035.252 de persoane au contractat boala mortală din China, iar dintre aceștia, 4.152.241 s-au vindecat.