Se poate întâmpla și în România. Țara care intră din nou în carantină după o explozie de cazuri COVID-19

Publicat: 03/07/2020 | 08:05

Autoritățile din Kazahstan a decis că din 5 iulie să reintroducă măsuri de carantină, sub o formă mai ușoară, pentru combaterea epidemiei de COVID-19, care înregistrează o creştere a numărului de cazuri în fosta republică sovietică central-asiatică.

Guvernul transmite, prin intermediul unui comunicat, că se vor închide unele magazine neesenţiale, se vor limita deplasările între provincii, va fi redus programul transportului public şi se vor interzice adunările publice.

Citește și: Coronavirus 2 iulie. Numărul de noi infectări crește dramatic. 450 de cazuri în 24 de ore

Măsurile ar putea fi ulterior înăsprite

Kasim-Jomart Tokaev, președintele statului, a dispus noi restricţii după ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut de peste şapte ori după ridicarea primelor măsuri, mai severe, la mijlocul lunii mai.

De data aceasta, după 5 mai legăturile aeriene şi feroviare între provincii vor funcţiona, la fel şi cele aeriene cu un număr limitat de ţări, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Spre deosebire de primele restricţii, kazahii vor avea voie să iasă din case la plimbare, dar în grupuri de cel mult trei persoane, iar restaurantele şi cafenelele vor putea rămâne deschise dacă deţin spaţii exterioare.

Nu rata: Încă 20 zeci de români au murit uciși de noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Bilanțul deceselor ajunge la 1.687

Kazahstanul, cu o populaţie de 19 milioane de locuitori şi graniţe cu Rusia şi China, a confirmat până acum peste 42.000 de cazuri de COVID-19 şi 188 de decese, raportând că, în unele oraşe mari, spitalele şi-au atins capacităţile de primire.

Situația din România

Până pe doi iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 450 de noi pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți

Citește și...