Se întâmplă chiar de luni, 16 martie. Ce decizie au luat autoritățile în legătură cu criza coronavirusului: ”Pentru a nu spori pericolul de panică în rândul populației…”

Publicat: 15/03/2020 | 18:20

Începând de mâine, 16 martie, autoritățile nu vor mai transmite, în regim permanent de update, evoluția cazurilor de români infectați cu COVID-19, spun surse oficiale, potrivit stiripesurse.ro, motivul fiind o analiză din care reiese că o asemenea comunicare sporește pericolul de panică în rândul populației.

Astfel, vor exista doar două buletine informative pe zi. Având în vedere numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus, care necesită a fi comunicate, a fost modificat modul de raportare. În consecință, va fi comunicat numărul total de cazuri, numărul de cazuri noi, dispersia pe județe și pe vârste.

Informațiile despre cazurile noi vor fi comunicate doar în buletinele informative (2 pe zi), unul la ora 10.00, altul la ora 18.00. S-a constatat – după o analiză aprofundată – că aceste comunicări favorizează o spirală cu efecte sociale negative, observând, de altfel, și comunicarea realizată în alte state europene.