Se înlocuiesc alocațiile copiilor cu vouchere? Ce spune Ludovic Orban

Publicat: 19/02/2020 | 21:40

Se înlocuiesc alocațiile copiilor cu vouchere? Guvernanții cred că mulţi părinţi chletuiesc banii pentru propiile plăceri. Ce spune Ludovic Orban. 

Premierul Ludovic Orban a revenit asupra subiectului înlocuirii alocației copiilor cu vouchere, spunând că nu lansat niciodată această ipoteză pentru România, ci doar a dat exemplul altor țări în care se aplică această variantă.

„În alte ţări, de exemplu, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o formă de reducere a impozitului. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului. De exemplu, poate exista sistemul de acordare a unor vouchere”, spunea Orban în urmă cu două zile.

Ulterior el a declarat că spusele sale au fost înțelese greșit: ”Eu n-am spus niciodată așa ceva. Am dat exemple, întrebat fiind, că există și alte modalități de a sprijini financiar în alte țări. M-am referit la alte țări. Am spus clar că nu există niciun proiect referitor la acest subiect, că noi respectăm legislația și obiectivul nostru e sa creștem alocațiile pentru copii”.