Se îngheață sau nu anul școlar în România. Ministrul Educației a făcut anunțul

Publicat: 30/03/2020 | 12:42

Criza coronavirusului afectează elevii și studenții, iar întrebările referitoare la ceea ce se va întâmpla cu acest an școlar persistă.

Dar ministrul Educației, Monica Anisie, exclude varianta înghețării anului școlar este exclusă. Există mijloace online, profesorii și elevii țin legătura permanent, nu se pune în discuție o astfel de decizie radicală. Și nici nu ar fi în beneficiul elevilor, transmite ministrul Educației.

„Întotdeauna, colegii mei, cadrele didactice, au conștientizat cât este de necesar să păstreze legătura cu școala. Sunt oameni responsabili și chiar dacă vorbim despre o recomandare din partea ministerului, să știți că aceștia au păstrat legătura cu elevii. Nu a fost necesară o obligație, pentru că noi ne facem treaba. Așa cum și medicii își fac treaba, așa și cadrele didactice realizează legătura cu școala, în directă legătură fiind cu elevii”, a spus Monica Anisie la digi24.ro.

(CITEȘTE ȘI: SE REPETĂ SAU NU ANUL ȘCOLAR? ANUNȚUL FĂCUT DE MONICA ANISIE, DUPĂ MESAJUL TRANSMIS DE RALUCA TURCAN)

Există și parteneriate cu televiziuni locale

Monica Anisie a mai spus că există inspectorate școlare care au încheiat contracte cu televiziuni locale, iar

„Au realizat lecții online pe diverse platforme, unele puse la dispoziție de Ministerul Educației, dar sunt și inspectorate școlare care au realizat parteneriate cu televiziuni locale și în felul acesta au ajuns în cât mai multe case pentru a păstra legătura cu școala. Aceste lecții sunt lecții de recapitulare, de fixare a cunoștințelor”, a mai spus Monica Anisie.

(VEZI ȘI AICI: CÂND SE ÎNTORC ELEVII DIN ROMÂNIA LA ȘCOALĂ. ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL EDUCAȚIEI)