Se deschid cabinetele stomatologice, iar medicii au făcut un apel: ”Nu are nimeni cum să știe că…”

Publicat: 07/05/2020 | 07:16

Klaus Iohannis a anunțat că, între altele, după 15 mai se vor deschide și cabinetele stomatologice. Dentiștii au făcut, la rândul lor, anunțul pentru pacienți. Este vorba despre virusul COVID-19. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ REFERITOR LA STAREA DE URGENȚĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ DATA DE 15 MAI)

Din 15 mai, odată cu introducerea stării de alertă, se redeschid cabinetele medicale. Măsurile de prevenţie împotriva bolnăvirii cu noul virus sunt draconice, iar stomatologii vor trebui să investească suplimentar în echipamente de protecţie şi pentru instruirea personalului din cabinetele medicale, sumele ajungând chiar până la 20.000 de euro.

Ce spun medicii stomatologi

Distanţarea socială este noul cuvânt de ordine în sălile de aşteptare și medicii stomatologi spun că ”fiecare pacient ar trebui tratat, ca şi cum ar fi un potenţial infectat”, potrivit Antena 3.

NU RATA: MEDICII NU AU PRIMIT ÎNCĂ BONUSUL PROMIS DE KLAUS IOHANNIS. CÂND SE VA ÎNTÂMPLA ACEST LUCRU

”Trebuie să ne procurăm echipamente de protecţie. Colegiul Medicilor a avut o şedinţă finală ieri şi au avut o decizie. Ne-au dat norme de reglementare în care ni se spune că trebuie să evaluăm foarte bine pacienţii înainte, să avem acel chestionar pe care toată lumea îl face la nivel naţional.

VEZI AICI: KLAUS IOHANNIS, CRUCIFICAT ÎN PRESA GERMANĂ: „FĂRĂ PRECENDENT! COMPORTAMENTUL SĂU INCITĂ COMUNITATEA MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA”

Nu are nimeni cum să ştie dacă este infectat sau nu. Ideea e că fiecare pacient care ne intră în cabinet ar trebui tratat, ca şi cum ar fi un potenţial infectat. Nivelul nostru de protecţie ar trebui să fie cel maxim (…) Pacienţii foarte mulţi sunt speriaţi. Le e teamă că vor lua de la stomatolog. NU trebuie să se teamă, pentru că noi avem un nivel de echipare extraordinar de profesionist şi noi nu putem transmite nimic. De asemenea, nivelul de sterilizare în cabinet este unul maxim”, a spus Anca Vereanu, medic primar stomatolog.