Se dau bani! Ce trebuie să facă românii ca să primească 1.500 de lei de la stat

Publicat: 01/02/2020 | 10:38

Românii primesc o veste bună, fiindcă – în perioada următoare – ar putea primi, de la stat, suma de 1.500 de lei. Însă cu toții trebuie să știe că este vorba despre anumite condiții care vor trebui îndeplinite.

Concret, este vorba despre… tichete pentru biciclete. Conform informațiilor transmise de a1.ro, această sumă va fi acordată sub forma unor tichete – o dată la trei ani – iar tichetele respectiuve vor fi folosite de angajați pentru a-și achiziționa biciclete cu care să se deplaseze la serviciu și înapoi acasă. Persoanele care pot să beneficieze de aceste tichete trebuie să fie angajate cu contract de muncă atât la stat, cât și la privat.

Indemnizația va fi de 33 de bani pe kilometru, dar într-o limită anuală de 300 de lei. Dacă subvenția va fi pentru achiziționarea unei biciclete care să fie folosită în principal în interes de serviciu, atunci indemnizația va fi pentru acoperirea unei părți a costului de transport cu bicicleta. În consecință, ambele ajutoare vor putea fi cumulate. În plus, indemnizația de kilometraj va putea fi acordată și salariaților care deja au o bicicletă, precizează și avocatnet.ro.