Se construiește al treilea spital militar, unde vor fi tratați bolnavii de coronavirus din România! Anunțul făcut de primarul din Bacău

Publicat: 21/04/2020 | 14:47

Autoritățile din Bacău își doresc să amenajeze pe cel mai mare stadion din oraș un spital militar de campanie, unde să fie tratați bolnavii de coronavirus. Anunțul a fost făcut de primarul Cosmin Necula care a mai spus că vor fi asigurate spații de cazare pentru cadrele medicale aflate în războiul cu dușmanul invizibil: SARS-CoV-2. În România, avem 9.242 de oameni infectați cu COVID-19, o creștere cu 306 cazuri în 24 de ore, iar alți 482 au pierdut lupta la viață.

Citește și: Managerul Spitalului Victor Babeş reacționează după ultimul avertisment OMS: “Ceva nelămurit planează asupra noastră”

În Bacău se construiește al treilea spital militar, unde vor fi tratate persoanele infectate cu noul coronavirus

“Lupta cu acest virus este foarte grea, iar spitalul militar de campanie reprezintă o necesitate de gradul unu. Spitalul militar modular va fi livrat de Ministerul Apărării Naționale, care se va ocupa de instalarea acestuia și de dotarea sa cu aparatura medicală necesară. Noi, municipalitatea, am instalat modulele speciale pentru aproximativ 200 de pacienți, care vor funcționa, tot pe principiul unui spital de campanie”, a afirmat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

Află și: Coronavirus România. Numărul de infectări a scăzut considerabil în ultima săptămână. Categoria vulnerabilă în cazul deceselor

Spitalul militar de campanie din Bacău va fi al treilea din România, după spitalele din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan” Otopeni și cel de la Constanța.

“Mă bucură faptul că eforturile noastre de până acum își dovedesc utilitatea și că au cântărit în luarea acestei decizii importante pentru orașul nostru. Avem confirmarea că în câteva zile un spital modular de campanie va fi amplasat aici, în Bacău. Va fi o lucrare complementară cu tot echipamentul de pe Baza Letea. Din informațiile pe care le dețin, în acest spital militar vor fi inclusiv echipamente de Anestezie și Terapie Intensivă. Am avut întâlniri cu prefectul Bacăului, domnul Liviu Miroșeanu, care, împreună cu domnul deputat Ionel Palăr au prezentat Guvernului inițiativa noastră de a organiza această bază ca o unitate sanitară și așa s-a decis ca aici să fie instalat și un spital militar de campanie. Așa cum am făcut și în cazul Consiliului Județean, vă asigur că voi strânge mâna oricui va veni alături de cetățenii municipiului Bacău să ajute oamenii, dincolo de orice culoare politică și dincolo de orice fel de provocare”, a mai spus edilul din Bacău.

Nu rata: Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii