Se complică ancheta în cazul bărbatului care a incendiat-o pe tânăra din Mehedinți! Autoritățile caută noi dovezi

Publicat: 20/06/2020 | 17:59

Ancheta în cazul bărbatului care a incendiat-o pe tânăra din Mehedinți se complică. Autoritățile caută noi dovezi și au mers la două locuințe. 

Turnagiu Ion, bărbatul care a incendiat o adolescentă de 17 ani după ce aceasta a depus plângere împotriva sa pentru viol, a fost scos astăzi din arest pentru noi cercetări. 

Procurorii l-au dus în locuințele unde se adăpostea după ce fusese eliberat din penitenciar, dar și în pădurea unde s-a ascuns după ce a încercat să o ucidă pe minoră. Autoritățile caută noi dovezi pentru a afla cu exactitate cum s-a ajuns la o tragedie. 

Fata e în stare stabilă

Conform unor surse din anchetă, totul ar fi plecat de la o plângere pe care adolescenta a depus-o săptămâna trecută la poliție împotriva individului pentru agresiune şi viol. Cei doi ar fi avut o relație și bărbatul a mers acasă la adolescentă, unde a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Copila locuia cu bunica și fratele ei mai mic, care a reușit să stingă focul și a sunat la 112. Victima a fost dusă de urgență la Spitalul Județean din Drobeta Turnu-Severin și, ulterior, transferată la un spital din Craiova și, mai apoi, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

„Starea tinerei de 17 ani din Mehedinţi este relativ stabilă. Noi facem toate eforturile pentru pacientă, însă din cauză că flacăra a fost direct pe ea arsurile sunt foarte profunde şi se întind pe 90% din suprafaţa corpului. În aceste condiţii şansele de supravieţuire sunt reduse. Am avut cazuri cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului care au supravieţuit”, a precizat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al spitalului, zilele trecute. 

Ion Turnagiu a făcut închisoare pentru cinci crime, dar a fost eliberat pentru bună purtare în mai anul trecut.