Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui! Românii au luat cu asalt drumul spre mare, chiar în prima zi a noilor măsuri de relaxare

Publicat: 01/06/2020 | 19:23

Epidemia de coronavirus în România nu s-a încheiat, dar, având în vedere noile măsuri de relaxare în lupta cu dușmanul invizibil, sute de oameni din țara noastră au transformat 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, în 1 mai, Ziua Muncii! Și asta pentru că unii dintre români au luat cu asalt drumul spre stațiunile montane sau mare. Spre seară… mulți dintre ei au pornit către care, iar la întoarcere s-a circulat în coloană. Un elicopter al poliției a surprins câteva scene cu aglomerația de pe Autostrada Soarelui.

Citește și: Focar de infecție cu virusul COVID-19 la unul dintre cele mai mari spitale din București! 16 cadre medicale de la Bagdasar-Arseni au fost depistate pozitiv

Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui

În această seară, turiștii se întorc de pe litoral, astfel că se circulă în coloană pe aproximativ un kilometru pe Autostrada Soarelui, București – Constanța, pe sensul către București. Conform reprezentanților Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române , la ora 17.00, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța valorile de trafic sunt crescute, iar la km 92 (localitatea Dragoș Vodă, județul Călărași) către București, se circulă în coloană aproximativ un kilometru, relatează Mediafax.

Tot pe autostrada A2 București – Constanța, traficul rutier se desfășoară în coloană, aproximativ 700 de metri, pe sensul către Capitală, în zona kilometrului 33 – localitatea Fundulea. Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele de mașini să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Autostrada Soarelui_1 iunie 2020

Trafic în coloană la km 33 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul spre Bucuresti.Sursa: Poliția Română

Publicată de HotNews.ro pe Luni, 1 iunie 2020

Noile măsuri de relaxare de pe 1 iunie 2020

HG 394/2020 a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial şi transpune măsurile luate cu o seară înainte prin intermediul Hotărârii CNSU nr. 26/2020.

Actul normativ nu aduce noutăţi, astfel că principalele măsuri de relaxare, ce vor intra în vigoare la 1 iunie, sunt următoarele:

Vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Astfel, deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei.

– Se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiţii: o distanţă de minim 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Regulile suplimentare ce vor trebui respectate de proprietari nu au fost încă publicate de Ministerul Economiei.

La terase se va merge pe bază de rezervare. Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, precum și consumarea produselor în picioare. Maximum 4 persoane vor putea sta la aceeași masă, iar personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

– Se deschid şi plajele. Conform HG, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong, însă premierul Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

Cei care vor să meargă la plajă, la cele concesionate, își vor face rezervare online sau telefonic. Șezlongurile vor fi așezate la o distanță de 2 metri, iar turiștii vor avea culoare unidirecționale pentru deplasare. În plus, se va evita servirea de produse neambalate.

– Se reiau transporturile rutiere şi feroviare.

– Vor putea fi organizate spectacole în aer liber cu cel mult 500 de spectatori (aceştia vor purta măşti de protecţie şi vor sta la distanţă de 2 m unul de celălalt). În plus, se vor putea organiza şi spectacole de tip drive-in, cu condiţia ca ocupanţii unei maşini să fie membrii aceleiaşi familii.

Vor fi reluate competiţiile sportive, fără spectatori, în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact). În plus, poate fi reluată şi activitatea de performanţă în bazine acoperite sau în aer liber. În spaţiile închise, activitatea sportivilor profesionişti poate fi reluată numai cu respectarea regulilor de distanţare, respectiv cel puţin 7 mp/persoană.