Se cer pedepse mai mari pentru fuga din izolare! Se propun ani grei de închisoare pentru cine nu respectă regulile

Publicat: 18/03/2020 | 16:33

Cazurile oamenilor care încalcă regulile de autoizolare sau carantină au început să fie din ce în ce mai dese. Aceste incidente sunt extrem de grave. În situația actuală este esențial ca virusul să nu se răspândească, iar oamenii deja contaminați sau suspecți să nu i-a contact cu alte persoane.

În acest context, o asociație a procurorilor a cerut să fie crescute pedepsele pentru românii care nu respectă izolarea. Pedeapsa pentru acest tip de încălcare a regulilor poate ajunge la închisoare de la șapte până la zece ani. (CITEȘTE ȘI: DOSAR PENAL DESCHIS PE NUMELE ROMÂNULUI INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS CARE A ASCUNS DIAGNOSTICUL ȘI S-A ÎNTORS DE LA MADRID)

Urmează să se vadă dacă solicitarea va fi dezbătută în Guvern, care poate da o Ordonanță de Urgență, în acest context. (VEZI ȘI: INCONȘTIENȚA UNOR ROMÂNI ATINGE COTE MAXIME. DOUĂ PERSOANE DIN ARAD AU IEȘIT DIN IZOLARE CA SĂ-ȘI FACĂ PAȘAPORT)

În momentul actual, conform Codului Penal, pedeapsa pentru cei infectați cu noul coronavirus, care nu respectă izolarea la domiciliu este de doi ani, iar procurorii cer creșterea ei până la zece ani.

În România au existat deja cazuri de persoane care au infectat alți oameni cu noul coronavirus, pentru că nu au respectate măsurile impuse.

În prezent, sunt 49 de dosare în lucru pentru românii care nu au respectat izolarea la domiciliu și au plecat de acasă deși erau suspecți de coronavirus.