Se caută voluntari pentru vaccinul anti-coronavirus! Cu ce sume sunt recompensați, dar prin ce trebuie să treacă e înspăîmântător!

Publicat: 10/03/2020 | 19:13

E isterie în Europa, de când virusul ucigaș a pătruns pe continentul nostru. Minți luminate ale medicinei caută vaccinul anti-coronavirus, dar pentru a-l scoate pe piață trebuie testat. Voluntarii sunt, astfel, ademeniți cu sume de bani.

Publicația briatnică The Sunday Times anunță că se caută voluntari printre britanici pe care să fie testat noul vaccin contra coronavirusului. Ce trebuie să știe eventualii voluntari? În primul rând, ei vor fi investați cu virusul ucigaș care în Marea Britanie a făcut două victime. Apoi, aceștia vor fi vaccinați și vor petrece două săptămâni la izolare. “Pentru a petrece două săptămâni relaxându-se în fața televizorului, jucând jocuri video sau citind o carte. Însă toate aceste lucruri au și un preţ .Voluntarii vor fi infectați cu noul coronavirus și vor fi izolați, timp de 14 zile, fără niciun contact fizic cu lumea exterioară, într-un laborator din estul Londrei”, scrie The Sunday Times, citat de Mediafax.

Drept recompensă, voluntarii, c are trebuie să fie în număr de cel puțin 24, vor primi câte 3.500 de lire sterline.

În total, 20 de companii și organizații din sectorul public participă la efortul global de a dezvolta un antidot împotriva COVID 19, cu peste două miliarde de dolari (1.53 miliarde de lire sterline) investiți până în prezent la nivel mondial. Oamenii de știință intenționează să obțină un vaccin până la iarnă, pentru a proteja persoanele în vârstă și pe cele cu afecțiuni cronice, categorii aflate la risc.

Coronavirusul a ucis peste 3600 de persoane și a îmbolnăvit peste 107.000 la nivel mondial.