Se anunță vreme rea în toată țara! Avertismentul meteorologilor pentru următoarele zile

Publicat: 15/06/2020 | 11:20

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo Cod galben și Cod portocaliu pentru următoarele zile.

Pentru intervalul 15 iunie, ora 10 – 16 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodată, pentru intervalul 15 iunie, ora 13 – 16 iunie, ora 03, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt. În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII! DE CE ESTE NEVOIE CA STAREA DE ALERTĂ SĂ FIE PRELUNGITĂ)

Pentru intervalul 16 iunie, ora 10 – 18 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.