Se anunță noi măsuri de relaxare. Fără mască în zonele cu grad mare de vaccinare, nunți și botezuri pentru cei vaccinați sau testați negativ

Publicat: 10/05/2021 | 11:11

Ministerul Economiei a anunțat, luni, noi propuneri de relaxare a măsurilor anti-covid. Ele includ posibilitatea participării la evenimente private a persoanelor vaccinate sau testate anti-COVID și renunțarea la mască,  în aer liber, în zonele cu grad ridicat de vaccinare.

Potrivit informațiilor Digi24, printre măsurile propuse se numără, de asemenea, redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă.

Citește și: Aproape 2,5 milioane de elevi au mers fizic, luni, la școală. Anunțul oficial al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Ce se va întâmpla cu restaurantele și barurile

Mai mult, referitor la baruri și restaurante, Ministerul Economiei propune eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate.

Printre propuneri mai este și redeschiderea de evenimente mai mari de 20 de persoane cum ar fi nunți, botezuri sau petreceri private pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

Totodată, o altă serie de propuneri de relaxare vizează rata de vaccinare la nivel regional sau județean. De exemplu, acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții să fie eliminate.

La 70%: grad de vaccinare, obligația de a purta mască în spațiile publice să fie, de asemenea, eliminată, mai scris sursa citată mai sus.

Nu rata: Avertisment îngrijorător al OMS. Mai contagioasă, tulpina indiană de Covid-19 poate reduce eficacitatea vaccinurilor