Acasă » Trending » Scrisoarea unei românce disperate: ”Iertaţi-mă. Şi eu sunt de vină, dar aveam copilul pe moarte”

Scrisoarea unei românce disperate: ”Iertaţi-mă. Şi eu sunt de vină, dar aveam copilul pe moarte”

De: Cristian L. 01/04/2020 | 07:47
Scrisoarea unei românce disperate: ”Iertaţi-mă. Şi eu sunt de vină, dar aveam copilul pe moarte”
Scrisoarea unei românce disperate: ”Iertaţi-mă. Şi eu sunt de vină, dar aveam copilul pe moarte”

În mediul online a fost postat un mesaj cutremurător. O femeie, Stela Pîrvu, are un băiețel foarte bolnav, iar în contextul pandemiei de coronavirus care afectează și Românie – numărul cazurilor de infectare fiind din ce în ce mai mare, numărul deceselor crescând în fiecare zi -, românca transmite că sistemul de sănătate din țara noastră avea probleme mari și înainte de această criză medicală.

Iar Stela Pîrvu își povestește drama, prezentând amănunte halucinate care au marcat-o de-a lungul timpului după ce a trecut prin mai multe spitale. E drept, au existat și situații în care totul s-a desfășurat așa cum este normal, însă cazurile nefericite au lăsat urme adânci. Iar medicii nu fug de COVOD-19, scrie Stela Pârvul, ci de sistemul medical din România care prezintă disfuncționalități uriașe.

”Iertati-ma, pt ca si eu sunt de vina! Aveam copilul pe moarte si nu aveam energie sa fac sesizari… Cand ne-am internat cu Daniel prima data (nu stiam ce diagnostic are), m-au pus sa imbrac un halat de material textil vizibil murdar (cu voma/secretii uscate pe o mâneca si lucios de jeg) si sa duc copilul in brate peste acel „halat” de la triaj urgente pana in salonul unde il internau, pt ca asa e „protocolul”. Scria ca persoanele trebuie sa intre pe sectie in halat (de unica folosinta!) si de la ce scrie pe hartie pana la ce se intampla in spitale, e cale lunga… . Halatul era acelasi pentru toti care se internau, era un halat de baie, material textil, nu unul de unica folosinta, ce nu a fost schimbat/spalat de saptamani intregi, probabil. Am refuzat sa pun asa ceva pe mine si pe copil, nestiind la acel moment ca Daniel era un copil cu imunodeficienta severa, un astfel de „protocol” (de a pune acelasi halat pe absolut toti pacientii!) il putea omori. Bineinteles ca au tipat la mine de la triaj pana pe sectie, pt ca refuz „halatul”.

Pe sectie, in lungile luni de internare, exista la usa pe holul mare de la intrare, un singur halat de „unica” folosinta (cu ghilimele „unica folosinta”), pe care il purtau vizitatorii. TOTI vizitatorii, intrau in saloane diferite cu acelasi halat, pe rand. Uneori era situatia penibila in care asteptau halatul ca sa intre…. De la rotavirus, la adenovirus, la enterocolita, la tot felul de pacienti cu diverse diagnostice. Asistentele rareori se spalau pe maini, unele da, tot respectul, dar 90% nu. Raspunsul era „daca m-as spala asa la fiecare pacient mi s-ar crapa mainile”. Am adus manusi si dezinfectant in salon si le rugam sa foloseasca. Masti aveam noi. Daniel a capatat in spitale: rotavirus, RSV, septicemie cu klebsiella, stafilococ, enterococ, fungi, pseudomonas (piocianic), pneumonie, otita severa cu mastoidectomie (care l-a lasat cu hemipareza faciala permanenta, pt ca in spital nu exista monitor de nerv)”, începe mesajul femeii.

(CITEȘTE ȘI: TOATĂ LUMEA SE TEME DE NOUL CORONAVIRUS, DAR GRIPA A FĂCUT MAI MULTE VICTIME ÎN ROMÂNIA. CÂȚI ROMÂNI AU MURIT PÂNĂ ACUM DE GRIPĂ ÎN 2020)

”Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina! Aveam copilul pe moarte si nu aveam energie sa fac sesizari…”

”Am intalnit medici extraodinari, e adevarat! Si nu imi ajunge o viata intreaga sa le multumesc!
Dar si medici de ultima speta, gata sa sacrifice viata unui copil din orgoliu, neputinta, neștiință sau indiferenta. Am intalnit profesori doctori renumiti in presa care nu misca un deget daca nu le iese si lor ceva… publicitate (plini de orgoliu!). Am intalnit sefi de ATI care au refuzat cazul zicand „doamna, noi aici abia ne numaram manusile sterile, credeti ca am astfel de antibiotice si imunoglobulina sa il scot din sepsis? ” (citat redat cuvant cu cuvant).
Si NU ERA PANDEMIE. Era situatia reala a spitalelor! Am intalnit infiermiere care furau laptele special de la copii (Neocate-extrem de scump) si il vindeau pe sub mana. Infirmiere care vindeau dezinfectanti SI NU ERA PANDEMIE, era starea normala a sistemului. Am intalnit doamne de la curatenie care faceau economie de saci de gunoi si de manusi, luau pampersi plini de diaree cu mana cu manusa, nu luau sacul. Sacul ramanea cu pete de diaree in cos. Sacii noi ii luau acasa… Cu aceeasi manusa bagata in cos puneau mana pe intrerupator si puneau mana pe clante.

Am intalnit infirmiere care stergeau noptiere cu apa din galeata cu mop, unde spalasera la wc si in salonul unde tocmai vomitase cineva pe jos. Da, carpa in galeata si apoi pe noptiere…din economie…”, scrie Stela Pîrvu.

(VEZI ȘI AICI: TRAGEDIE ÎN SHOWBIZ! A FOST UCIS DE CORONAVIRUS! ROMÂNII ÎL ȘTIU DE LA TV)

”Am întâlnit medici care mi-au dat un șut în fund…”

”Am intalnit medici care mi-au dat un sut in fund pentru ca al meu copil consuma prea multe resurse. Medici care mi-au spus ca acest copil e o risipa de bani publici! Iertati-ma, pt ca si eu sunt de vina! Aveam copilul pe moarte si nu aveam energie sa fac sesizari…

Hai sa fim sinceri, nu de covid-19 fug medicii ci de sistemul medical romanesc care era in colaps si inainte de pandemie! Suntem toti de vina! Suntem si noi, pacientii, de vina ca nu raportam… Sunt de vina si eu, recunosc… Iertati-ma!! Aveam copilul pe moarte si nu aveam energie sa fac asta…. (desi tot sistemul medical pe asta se bazeaza, ca pacientii nu fac sesizari din epuizare sau de frica..) Dar cei din sistem? Unii au facut ceva, ii cunosc, TOT respectul!! Dar restul care ati tacut? TOTI SUNTETI DE VINA! TOTI SUNTEM DE VINA!”, scrie femeia deznădăjduită.

(NU RATA: ATENȚIE ROMÂNI! ALIMENTUL BANAL, PE CARE ÎL MĂNÂNCI ZILNIC, CARE E PURTĂTOR DE CORONAVIRUS)

”Baietelul meu are Sindrom DiGeorge Complet”

”Nu ati facut nimic, nu ati sesizat lipsurile… Oare voi aveati tratament VIP? Oare nu credeati ca veti fi in aceeasi oala cu noi? Numai ca pacientii nu au de ales. Am fi vrut sa demisionam si noi, pacientii, dar nu puteam…

Later edit (pentru ca multa lume ma intreaba in privat): Daniel, baietelul meu, are Sindrom DiGeorge Complet, adica o forma de imunodeficienta severa (lipsa completa a limfocitelor T) si un sindrom genetic care da mai multe probleme medicale. A supravietuit perioadei din poze…. pozele sunt facute in 2012-2013 si descrie ce am gasit in cele 4 spitale din România. Acum are 7 ani, a stat aproape 2 ani in spitale (4 spitale din România si 2 din afara tarii), are 10 operatii, un transplant foarte rar (transplant de timus), 4 ani de izolare stricta din cauza imunodeficientei, 3 ani de hranire pe gastrostoma, 6 catetere centrale, multi ani de terapie…. din cheltuiala proprie si din donatii”, scrie femeia pe pagina sa de socializare.

(CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE DE ULTIMĂ ORĂ! CÂT REZISTĂ, DE FAPT, CORONAVIRUSUL PE DIFERITE OBIECTE: ”DA, E ADEVĂRAT!”)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care să te ferești
Horoscopul hindus. Ce spune, de fapt, ziua de naștere despre tine și capcanele de care...
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei vizite oficiale în Coreea de Sud
Carmen Iohannis, lăudată de această dată pentru ținuta purtată. Cum s-a îmbrăcat în timpul unei...
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni
Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de...
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul pentru un internet mai rapid
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul...