Scrisoarea unei paciente asimptomatice, de pe patul de spital: ”Nu înțeleg de ce…”

Publicat: 24/04/2020 | 08:59

O femeie din Piatra Neamț, testată pozitiv, dar care este asimptomatică, a postat, pe pagina de socializare, o scrisoare în care-și exprimă nemulțumirea, după o lună de când se află pe un pat de spital. (CITEȘTE ȘI: Nelu Bălășoiu a fost condus pe ultimul drum. Înmormântarea a fost una atipică. MOTIVUL)

Soții Luminița și Răzvan Zacharievici au plecat în Spania, într-o vacanță de o săptămână, iar acolo au fost infectați cu virusul COVID-19. S-a întâmplat în perioada 6-13 martie.

VEZI AICI: Trebuie sau nu trecută ora în declarația pe propria răspundere. Detaliul observat de puțini

“În spatele nostru, la o terasă din zona de sud a Spaniei, nu în nord unde începuseră cazurile, tușea și strănuta un spaniol, fără să pună mâna la gură. Ne-am gândit că e drogat, apoi că nu ni se poate întâmpla chiar nouă, dar iată că am avut ghinion”, a povestit Luminița, potrivit libertatea.ro.

Mesajul disperat al pacientei asimptomatice

Pe 23 aprilie, Luminița Zacharievici împlinește o lună de când este internată, nu se simte rău, dar nici nu poate fi trimisă acasă, pentru că toate testele sunt pozitive, iar ordinul cu carantinarea asimptomaticilor la domiciliu a fost anulat. Ajunsă la disperare, Luminița Zacharievici a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care povestește chinul prin care trece.

AFLĂ ȘI: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut anunțul: când se va atinge vârful pandemiei de coronavirus

 “Dragii mei, În zilele Covid pe care le trăim, cu știri care mai de care fantezisto-alarmiste, vreau să vă prezint cazul meu și al altor pacienți Covid: pe scurt, suntem de 30-40-42 zile (și nu sunt puțini și nu numai în Neamț) în spitalul pușcărie din SJU NEAMȚ, în care suntem ținuți degeaba, noi am avut un tratament de 14 zile, am devenit asimptomatici după 7 zile de spitalizare și atât.

Suport stresul testelor, stresul reinfectării, pentru că se amestecă pacienții noi cu cei vechi, stresul izolării (din cei 15 mp ai salonului scădem mobilierul și rămân 2 mp pentru 3 pacienți liberi pentru «plimbări»), stresul condițiilor de curățenie precară, stresul despărțirii de familie, stres, stres, stres.

CITEȘTE AICI: Raed Arafat, dat în judecată. Reclamantul a invocat “un disconfort și o frustrare care…”

Nu înțeleg de ce e nevoie să stăm în spital dacă suntem asimptomatici, consumăm resurse care pot fi folosite în alte cazuri grave, se solicită sistemul sanitar și așa slăbit, recuperarea este mult mai grea, riscul reinfectării crește proporțional cu nr. de zile de spitalizare, se poate sta în izolare acasă, dacă sunt condiții. SE POATE, DAR NU SE VREA… Au avut o tentativă cu Ordinul 622 din 14.04.2020, care a fost publicat în Monitorul Oficial, dar a doua zi a fost retras chiar de cei care l-au dat!!! Ce să mai înțelegi?! Ar trebui să «tragă» cu urechea la țările vecine, să se inspire de la cei mai «mari», dacă nu sunt în stare să gestioneze situația. Până atunci, noi care stăm în PUȘCĂRIA-SPITAL din Neamț (și nu numai) vă rugăm să luați inițiativa, pentru că nu se știe când veți fi în locul nostru…”, a scris pacienta internată la Spitalul Județean Piatra Neamț.