Scrisoarea uluitoare lăsată de criminalul din Onești: ”Să nu fiu acuzat de terorism după”

Publicat: 03/03/2021 | 11:46

Gheorghe Moroșan, bărbatul din Onești care i-a ucis pe cei doi muncitori, a lăsat o scrisoare în care era o listă cu persoanele care i-ar fi făcut rău și pe care voia să se răzbune.

Bărbatul susține în scrisoare că a rămas fără apartament în urma unor abuzuri. Gheorghe Moroșan a redactat o lungă listă de persoane care se fac vinovate că i-au distrus viața. Scrisoarea a fost redactată în urmă cu 5 ani și bărbatul a trimis-o mai multor jurnliști din România, în încercarea disperată de a-și face dreptate.

Totul ar fi pornit de la o nedreptate după ce soția sa a fost condamnată pentru dispariția a mai multe tone de materiale din gestiunea combinatului la care lucra. Iată scrisoarea integrală:

”Continuând procesele gestionara ANULEAZĂ PROCESELE VERBALE DE ADJUDECARE CU HOTĂRÂRILE DIN 2005 ȘI 2007. În 2007, EXECUTORUL B.

D. TRECE ÎN NEFIINȚĂ. La cererile nenumarate ale lui B. D. adresate altui HOȚ ȘI BANDIT EXECUTOR T. A. REDESCHIDE UN ALT DOSAR DE EXECUTARE CU ACELAȘI CONȚINUT CA ȘI PRIMUL DOSAR CARE A FOST ÎNTEMEIAT DE B. D. CARE A FOST ANULAT PRIN HOTĂRÂRI JUDECATORESTI ȘI PRESCRIS ÎN ACELAȘI TIMP. Ca după acesta mai deschide și un PROCES DE PARTAJ în care trece apartamentul de pe numele lui Moroșan Gheorghe lui Moroșan Aurelia fără a avea la bază un document valabil.

După aceste întâmplări, în ziua de 15 IULIE 2010, ACEST JEG AL SOCIETĂȚII AȘA NUMIT T.

A., ÎMPREUNA CU UN ALT SPECIMEN DE B. D., JURIST LA SC. CHIMCOMPLEX SA BORZEȘTI ÎMPREUNĂ CU TREI JANDARMI AI COMANDAMENTULUI ONEȘTI: -PLUTONIER MAJOR T. S. -SERGENT MAJOR P. I., -SERGENT MAJOR S. M. -ȘI DOI MUNCITORI CU RĂNGILE DE LA SC CHIMCOMPLEX SA BORZESTI S-AU DEPLASAT PENTRU A FACE EVACUARE ABUZIV NEAVÂND UN ORDIN DE EVACUARE CU O HOTĂRÂRE JUDECATOREASCĂ DEFINITIVĂ ȘI IREVOCABILĂ DEȘI FIIND LA ACEA DATA DE 15 IULIE UN PROCES PE ROL. AU APELAT LA VIOLENȚĂ, AU FOLOSIT ARMELE DIN DOTARE INCLUSIV CĂTUȘELE, AU FURAT TOATE BUNURILE MOBILE DIN LOCUINȚĂ INCLUSIV: BANI, BIJUTERII, ACTE ORIGINALE DE PROPRIETATE, ACTE DE IDENTITATE, TOATE ACESTE AU FOST SUSTRASE NOAPTEA CU MAȘINI ÎNMATRICULATE ÎN BULGARIA. DUPĂ CARE, BANDITUL JUSTIȚIEI, T. A. FACE INVENTAR DUPĂ MIOPIA PE CARE O ARE, FĂRĂ MARTORI, DOAR EL ȘI B. D. AU DEBANDAT IMOBILUL 100%, LE MAI LIPSEA CLOSETUL.

În contiuare m-am adresat și altor bandiți pe care noi, poporul, îi plătim din bani publici cum ar fi: MINISTERUL DE JUSTITIE, MINISTERUL DE INTERNE- care trimite spre rezolvare tot în Județul BACĂU, COMISAR ȘEF POLITIE ONEȘTI M. E., CHESTOR DE POLIȚIE O. V., PROCUROR ȘEF LA PARCHETUL CURȚII BACĂU S. I., PROCUROR MILITAR BACĂU P. C. CARE IA DECLARAȚII TELEFONICE, PROCUROR MILITAR BUCUREȘTI M. M., PROCUROR GENERAL MILITAR COLONEL MAGISTRAT A. N. CARE TRIMITE RĂSPUNS DE ANALFABET, SE CONTRAZICE SINGUR, CRED CĂ ESTE PROCUROR FĂCUT LA APELUL BOCANCULUI, PROCUROR S. N. PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL BACĂU, CONSILIER DE STAT G. C. P.

La toți m-am adresat cu subiect și predicat dar răspunsurile lor variază în nenumărate rânduri. Să nu credeți că cele relatate sunt doar VORBE, AM DOVEZI. În cazul în care nu se vor lua măsuri, voi fi nevoit de a-mi face dreptate și atunci să nu fiu acuzat de terorism ci aceasta va fi singura cale spre rezolvare PROBLEMEI MELE. Și să nu credeți că aici se termină lista persoanelor implicate”, este scrisoarea redactată de Gheorghe Moroșan.

A ucis doi muncitori, pe care i-a luat ostatici

Doi muncitori care efectuau lucrari de renovare intr-un apartament din Onesti au fost luati ostatici Gheorghe Moroșan, fostul proprietar al locuinței. (CITEȘTE ȘI: CRIMINALUL DIN ONEȘTI AMENINȚA ÎNCĂ DIN 2018 CĂ SE VA RĂZBUNA: ”CU ARMA DE FOC ÎMI VOI FACE DREPTATE”)

A intrat peste ei și i-a amenințat cu cuțitul. La fața locului, s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Negocierile s-au sfarsit tragic când unul dintre ostatici ar fi încercat să îi smulgă cuțitul răpitorului. Gheorghe Moroșan i-a înjunghiat pe cei doi bărbați, care au murit.

Criminalul a fost împușcat de polițiști, dar a fost dus la spital și operat. În momentul de față, starea lui de sănătate este stabilă.