Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea vă va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii

Publicat: 31/03/2020 | 19:15

Pandemia de coronavirus a oprit lumea în loc și milioane de oameni au numeroase întrebări despre situația delicată pe care o trăiesc. Ei bine, o persoană și-a imaginat ce scrisoare ar fi redactat virusul ucigaș din China pentru populația Terrei și rezultatul impresionează până la lacrimi! Iar video-ul care a însoțit așa-zisele gânduri ale virusului SARS-CoV-2 a făcut înconjurul lumii.

Citește și: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire a făcut înconjurul Pământului

Scrisoarea virusului mortal din China către omenire este într-o filmare care începe cu următorul mesaj: “Autorul este o persoană atât de bună, încât nu a vrut să se semneze pentru a evita eventuale laude”.

Cel care a scris în numele noului coronavirus scrisoarea extrem de emoționantă vorbește în limba italiană. Pe înregistrarea care conține imagini copleșitoare cu pacienți diagnosticați cu COVID-19 și nu numai, el mărturisește: Am reflectat mult în aceste zile, încercând să găsesc un sens, pentru că trebuie să existe un sens în toată această situație absurdă, pe care suntem nevoiți să o trăim. Mi-am imaginat dacă virusul ar putea vorbi și ce ar putea spune dacă ar scrie o scrisoare. Și acestea sunt cuvintele pe care am reușit să le scriu pe o foaie.

Află și: Povestea de film a Mariei Mercader, jurnalista care a bătut cancerul în repetate rânduri! A murit după infecţia cu coronavirus: “Am adorat-o”

Mesajele aspre și sfaturile transmise în scrisoarea devenită virală

În rândurile de mai jos, puteți citi întreaga scrisoare pe care un italian a redactat-o în numele noului coronavirus.

Bună. Sunt COVID-19. Mulți dintre voi mă veți cunoaște mai simpli ca și Coronavirus. Da, sunt chiar eu. Îmi pare rău pentru preavizul scurt, dar nu îmi este dat să vă anunț când voi ajunge, în ce formă și forță mă voi prezenta vouă. De ce sunt aici? Ei bine, să zicem că sunt aici, deoarece m-am săturat să vă văd regresând în loc să evoluați. M-am săturat să vă văd cum vă distrugeți cu mâinile voastre continuu. M-am săturat de felul în care tratați planeta, m-am săturat de cum vă raportați unul altuia. M-am săturat de abuzurile voastre, de violența voastră, de războaie. De conflictele interpersonale și prejudecățile voastre.

M-am săturat de invidia socială, de lăcomia, de ipocrizia și de egoismul vostru. M-am săturat de puținul timp ce vi-l oferiți vouă și familiilor voastre. M-am săturat de mica atenție pe care o oferiți deseori copiilor voștri. M-am săturat de superficialitatea voastră. M-am săturat de importanța pe care o acordați adesea lucrurilor de prisos în dauna celor esențiale. M-am săturat de căutarea voastră continuă, obsedantă și continuă pentru cea mai frumoasă rochie sau pentru cel mai nou model de smartphone și cea mai frumoasă mașină, tocmai pentru a părea împliniți. M-am săturat de trădările voastre. M-am săturat de dezinformarea voastră. M-am săturat de puținul timp pe care îl petreceți comunicând între voi. M-am săturat de plângerile voastre constante, de faptul că nu faceți nimic pentru a vă schimba viața. M-am săturat să vă văd că discutați și vă certați din motive inutile. M-am săturat de luptele constante dintre cei care vă conduc și de alegerile greșite adesea făcute de cei care ar trebui să vă reprezinte. M-am săturat să văd oamenii că se jignesc și se omoară pentru un meci de fotbal.

Știu, voi fi dur cu voi, poate prea dur. Dar nu privesc pe nimeni în față. Eu sunt un virus. Acțiunea mea vă va costa vieți, dar vreau să înțelegeți odată pentru totdeauna că trebuie să schimbați direcția pentru binele vostru. Mesajul pe care vreau să vi-l ofer este simplu. Am vrut să evidențiez toate limitele societății în care trăiți, astfel încât să le puteți elimina. Am vrut să opresc totul intenționat, să înțelegeți că singurul lucru important spre care trebuie să vă direcționați energia este pur și simplu: VIAȚA. Viața ta și a copiilor tăi. A fost ceea ce este cu adevărat necesar pentru a o proteja, mângâia și împărtăși. Am dorit pe cât posibil să fiți închiși și izolați în casele voastre, departe de părinți, de bunici, de copiii și nepoții voștri ca să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, contactul uman, dialogul, o strângere de mână, o seară cu prietenii, o plimbare în centru, o cină într-un restaurant sau o cursă în parc, la aer liber. De la aceste gesturi trebuie să pornească din nou totul.

Sunteți cu toții la fel, nu faceți distincție între voi. V-am arătat că distanțele nu există. Am parcurs kilometri peste kilometri într-un timp foarte scurt, fără ca voi să fi observat asta. Eu sunt trecător, dar sentimentele de apropiere și colaborare pe care le-am creat între voi, într-un timp foarte scurt, vor trebui să dureze pentru totdeauna. Trăiți-vă viața cât mai simplu posibil, mergeți, respirați profund, faceți bine, pentru că binele va reveni întotdeauna cu interese. Bucurați-vă de natură, faceți ceea ce vă place și vă satisface și creați condițiile pentru a nu fi nevoiți să depindeți de nimic.

Când veți sărbători, eu voi fi plecat de puțin timp, dar amintiți-vă de mine și nu încercați să fiți oameni mai buni doar în prezența mea… Adio.

Nu rata: O doctoriţă româncă aflată în Italia în războiul cu noul coronavirus şi-a făcut testamentul! Carmen Pantaru i-a făcut mărturii cutremurătoare lui Silviu Andrei

Conform celor mai noi statistici, la nivel mondial, 823.194 au contractat noul coronavirus. Din păcate, numărul celor decedați după ce s-au infectat cu COVID-19 a ajuns la 40.633, relatează worldometers.info.