Schimbări majore pentru aplicația WhatsApp din cauza pandemiei de coronavirus! Ce restricții vor fi impuse

Publicat: 07/04/2020 | 19:29

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații, ce are milioane de utilizatori. Aceasta o să sufere unele modificări și va impune o serie de restricții din cauza epidemiei de coronavirus.

WhatsApp introduce o limită strictă pentru câte mesaje poți trimite prietenilor, pentru a reduce dezinformarea în timpul pandemiei de coronavirus. Deciza a fost luată în contextul în care prin intermediul rețelei au circulat o serie de mesaje de dezinformare care au creat panică printre rândurile utilizatorilor. Pentru a diminua fluxul de acest gen de mesaje s-a stabilit o limită a textelor ce pot fi trimise. (CITEȘTE ȘI: ADIO, WHATSAPP, DE LA 1 FEBRUARIE! APLICAȚIA NU VA MAI FI DISPONIBILĂ PE MILIOANE DE DISPOZITIVE)

Astfel,  în acest moment, dacă un utilizator primește un mesaj care a fost deja trimis frecvent, nu va mai putea să îl redirecționeze decât către o singura persoana. Anterior, astfel de mesaje puteau fi trimise la cinci persoane simultan. Acum această tipologie de mesaje sunt marcate de un set de săgeți duble atunci când apar în aplicație. (VEZI ȘI: PRIMĂRIILE PUSE ÎN DIFICULTATE DE DECIZIA INSTALĂRII RECIPIENTELOR CU DEZINFECTANT ÎN FIECARE SCARĂ DE BLOC: „NU EXISTĂ ATÂTEA SUTE DE MII DE DISPENSERE, DE UNDE SĂ LE ACHIZIȚIONĂM?”)

Administratorii aplicației au luat noua măsură după ce a fost raportat foarte mult conținut în care erau prezentate afirmații false despre tehnologia 5G care a dus la răspândirea virusului și alte teorii ale conspirației, notează Daily Star.

„Considerăm că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje pentru a menține WhatsApp un loc pentru conversație personală”, au declarat dezvoltatorii aplicației.