Schimb de focuri în Berlin. Cel puțin patru persoane au fost rănite

Publicat: 26/12/2020 | 11:15

Surse din cadrul poliției germane anunță că cel puțin patru persoane au fost rănite în capitala Germaniei, Berlin, sâmbătă dimineața.

O purtătoare de cuvânt a instituției a informat victimele au fost transportate la spital în urma incidentului care a avut loc în districtul Kreuzberg, informează site-ul agenției de presă Reuters. Reprezentanta Poliției a adăugat că în altercație au fost implicate mai multe persoane și nu există informații clare despre motivul conflictului.

Citește și: Încă un atentat lovește SUA. O rulotă a sărit în aer în orașul Nashville, din Tennessee. VIDEO

Serviciul de Pompieri de la Berlin anunțase anterior pe Twitter că trei persoane au fost rănite grav în timpul schimbului de focuri. Agenţi de poliţie au cercetat zona, localizată în apropierea cartierului general al Partidului Social-Democrat german (SPD), pe teren şi cu un elicopter, informează Agerpres.

Unde au fost găsiți răniții

Autorițările germane mai anunță că trei dintre răniţi au fost găsiţi pe o alee, în timp ce un al patrulea a fost scos dintr-un canal din zonă.

Poliţia nu deţine informaţii cu privire la cine s-ar afla în spatele violenţelor şi cine ar fi putut deschide focul. Momentan nu sunt dovezi care să arate că incidentul ar fi motivat politic.

Atacatorii sunt căutați de autorități

Potrivit germanilor de la Deutsche Welle, polițiști înarmați au ajuns la fața locului și îi caută pe cei implicați în incident. Conform unor informații apărute în spațiul public, una dintre persoanele rănite a fost găsită într-un canal în care ar fi sărit pentru a scăpa de gloanțe. Ceilalți trei răniți au fost descoperiți pe o alee.

Personalul de pe ambulanțe le-a acordat inițial îngrijiri medicale victimelor la fața locului, iar ulterior acestea au fost transportate la spital. Un elicopter al Poliției survolează în acest moment zona în care s-a produs incidentul. Totodată, polițiștii au efectuat cercetări și la stația de metrou din apropierea locului incidentului.

Deutsche Welle notează că Berlinul se confruntă cu violențe între bande rivale de infractori. Recent, zece bărbați au atacat mai multe persoane dintr-o locuință în Kreuzberg, după ce un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost împușcat într-o dispută.

Nu rata: Atentat sângeros în Nigeria! Peste 110 oameni au fost uciși. Masacrul s-a desfăşurat în ziua alegerilor locale