Scene șocante la spitalul din Timișoara! O femeie urma să fie testată pentru coronavirus, dar a sărit de la etajul 6

Publicat: 05/06/2020 | 09:02

O femeie internată la Spitalul Județean din Timișoara a sărit de la etajul al șaselea. Era bolnavă de cancer, dar urma să fie testate și pentru coronavirus.

CITEȘTE ȘI: OLIVIA STEER, POSTARE HALUCINANTĂ: „NU ÎNȚELEG DE CE ROMÂNII AR FI ATÂT DE PROȘTI! VACCINURILE ANTI-GRIPALE ALE LUI ORBAN, CAUZATOARE DE CORONAVIRUS!”

Femeia, cu o vârstă în jur de 45 de ani, potrivit primelor informații, era singură în salon și aștepta să intre la testare. Nu se știe pentru ce a făcut gestul de a sari pe geam.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut

În ultimele zile, în România a crescut numărul cazurilor de infecție cu COVID-19, iar măsurile de relaxare sunt privite, acum, cu alți ochi, considerându-se că redeschiderea teraselor, spre exemplu, a amplificat pericolul reprezentat de noul coronavirus.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, are o altă explicație, totuși. Nu redeschiderea teraselor ar fi de vină pentru această situație care ar putea deveni îngrijorătoare, ci faptul că oamenii nu au purtat mască de protecție. „Aş fi recomandat omenilor să poarte mască indiferent dacă sunt răciţi sau nu. Dar degeaba recomandam atunci, pentru că nu existau măşti. Principalul benficiar al măştii este persoana infectată respirator şi care nu mai împrăştie microorganisme. Aş fi închis şcolile cu o săptămână mai târziu. Carantina a fost un lucru bun. A scutit Romania de o multiplicare foarte rapidă a virusului”, a spus Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.

Aştept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare. Nu din cauza tareaselor a crescut numărul de cazuri, ci datorită unei relaxări a măsurilor de protecţie. S-a renunţat la mască. În America de Sud creşte rapid (n.red. – numărul îmbolnăvirilor). Sunt ţări din zona noastră care au revenit la măsuri mai dure: Israel a închis şcoli. Iran, Rusia, fostele state sovietice, numărul de căzuri este în creştere . Brazilia are o situaţie paradoxală pentru că preşedintele recomandă să nu se ţină cont de măsuri. Aducerea în zona politică a sănătăţii publice e foarte periculoasă. Victimele sunt oameni simpli”, a mai spus Alexandru Rafila.