Scene șocante filmate pe o stradă din Timișoara! Doi tineri, “afumați” grav de drogul “Zombie”

Publicat: 02/06/2020 | 12:02

S-au petrecut scene șocante pe o stradă din Timișoara, iar unul dintre martori le-a filmat și le-a făcut publice. În imagini apar doi tineri care sunt “afumați” de drogul “Zombie”, unul dintre cele mai periculoase substanțe interzise.

Citește și: Bianca Drăgușanu, primele mărturisiri după ce poliția l-a acuzat pe Victor Slav că a fost prins drogat la volan

Doi tineri din Timișoara, filmați în timp ce erau “afumați” grav de drogul “Zombie”

Bărbatul care a filmat câteva dintre momentele incidentului a povestit că i-a văzut pe cei doi tineri care erau paralizați, după ce au fumat țigări stropite cu otravă. După cum puteți vedea în imagine, unul dintre ei era căzut în gardul viu al uui bloc, în timp ce celălalt stătea în picioare și se legăna în fața celuilalt.

Scenele s-au petrecut ieri după-amiază în zona Aradului din Timișoara, iar când martorul încercat să se apropie, cel aflat în picioare a întors capul pentru o secundă, după care a continuat să își vegheze pe amicul. În cele din urmă, timișoreanul a sunat la 112 să ceară ajutor, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Drogurile “Zombie” pot da efecte neuropsihice cutremurătoare

“(…). Vorbim de droguri de sinteză, de design, de așa-zisele etnobotanice sau săruri de baie care pot avea efecte importante asupra sănătății. Aici vorbim de realizare de depersonalizare. Efectele neuropsihice și motorii sunt pe primul plan. Pe de altă parte, vorbim despre efectele cardiovasculare cu tulburări paroxistice de ritm: creșterea tensiunii arteriale. Pe partea de afectare respiratorie hepatică, renală sunt unele dintre acestea care consumate pe cale inhalatorie injectabilă sau injerabilă produc numeroase efecte secundare. Se poate ajunge în comă cu sindrom convulsivant ce necesită măsuri de terapie intensivă, resuscitare polemică.

E foarte dificil de tratat un astfel de pacient pentru că de cele mai multe ori examenele toxicologice uzuale pe care le avem la UPU nu degerează aceste substanțe, de aceea se cheamă droguri de sinteză. E o modificare chimică făcută. Din păcate, legea mea care a trecut prin Parlament privind interzicerea drogurilor de sinteză nu a reglementat și comercializarea pe net. Așa că, pe online, sub aparența sărurilor de baie sau produse pentru plante, se comercializează aceste substanțe în continuare. Sunt foarte ieftine și extrem de ușor accesibile.

Dacă în 2008 tratăm în special pacienți la sfârșitul săptămânii – acel consum recreațional de studenție – acum avem vârste din ce în ce mai mici ale acestor consumatori de 13-15 ani și care ajung chiar de la primele ore ale dimineții la UPU. E o problema de sănătate publică fără discuție care ar trebuie corectată o dată la nivel legislativ, iar pe de altă parte, prin introducerea educației pentru sănătate.

Efectele pot fi extrem de importante încât nici măcar nu pot fi cuantificate decât cele pe termen mediu pentru că o parte din aceste droguri de design sunt introduse recent pe piață. Sunt cazuri cutremurătoare de tulburări neuropsihice, de tentative suicidare chiar și agresiuni, tentative de crimă sub influența acestor substanțe”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic primar în Medicina de Urgență, pentru Digi24.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro