Scene incredibile la Spitalul din Hârșova. Un bărbat aflat în autoizolare, grav rănit, a intrat în spital amenințând și scuipând medicii

Publicat: 31/03/2020 | 08:05

Scene reprobabile și o irespnsabilitate ieșită din comun în plină criză de coronavirus. Un bărbat care ar fi trebuit să stea în autoizolare a pătruns, grav rănit, în incinta spitalului din Hârșova, iar comportamentul său în relația cu medicii care erau pregătiți să îi ofere primul ajutor a fost nu numai lamentabil, ci și extrem de periculos.

Managerul Spitalului din Hârșova a scris pe pagina de socializare a spitalului că bărbatu – care se autoaccidentase – a jignit medicii și asistentele, scuipându-i și proferând amenințări la adresa lor. Bărbatul respectiv se afla în cea de-a treiprezecea zi de izolare, iar riscul de a infecta oamenii cu COVID-19, chiar dacă încă nu a fost confirmat pozitiv, așteptîndu-se rezultatul testelor, nu poate fi neglijat.

Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă faţă unor situaţii extreme, neprevăzute (…). Individul (…), aflat în a treisprezecea zi de autoizolare, s-a autoaccidentat, a pătruns grav rănit în incinta spitalului ameninţând, jignind şi scuipând medici şi asistente deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiţi să-i salveze viaţa.Oameni care au continuat să îşi facă treaba, indiferent de ameninţările acestuia şi de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19″, a scris managerul spitalului pe pagina de Facebook a Spitalului Orăşenesc Hârşova.

(CITEȘTE ȘI: PRIMELE IMAGINI CU APARATELE DE TESTARE COVID-19. GABRIELA FIREA:”ÎN ACESTE ZILE ATÂT DE DIFICILE AVEM ȘI VEȘTI BUNE”)

6 angajați ai spitalului au fost plasați în izolare

Andrei-Bogdan Zidaru, managerul spitalului, a mai scris că – din cauza bărbatului – 6 angajați se află, acum, în autoizolare, așteptând rezultatele testării la COVID-19.

„Rezultatul? 6 angajaţi ai spitalului, nevinovaţi, care şi-au făcut treaba cu maximă dăruire, aflaţi acum în autoizolare până la sosirea veştilor (rezultatele testării la COVID-19). Şi, bineînţeles, acest individ, stabilizat, teafăr şi izolat până la aflarea rezultatelor”, a scris managerul unităţii medicale în mediul online.

(VEZI ȘI AICI: BOR, IMPLICATĂ ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI. CÂȚI LEI A DONAT PATRIARHUL DANIEL PENTRU MATERIALE DE PROTECȚIE DESTINATE VOLUNTARILOR)