Scene incredibile în Constanța: un locuitor din cartierul Tomis a aruncat cu artificii pe geam

Publicat: 31/12/2020 | 13:23

 

Perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă pentru multe persoane un prilej foarte bun de a ieși în evidență. Fie că ne referim la ținute, la mesele îmbelșugate, petrecerile la care participăm sau chiar la artificiile pe care alegem să le folosim. De data aceasta, nu a fost vorba doar despre cum a vrut un constănțean să iasă în evidență, ci despre cum s-a pus în pericol. Nerăbdător fiind să înceapă petrecerea de Revelion mai repede a dat cu artificii pe geam, direct din mijlocul apartamentului. 

Sunt mulți cei care sunt împotriva petardelor, artificiilor sau pocnitorilor, dar la fel de mulți și cei care le iubesc și nu văd rostul sărbătorilor fără ele. Se pare că așa a gândit și un locuitor din cartierul constănțean Tomis Plus, care nu a mai așteptat până în noaptea de anul nou și a dat cu petarde. Dar nu în stilul clasic, căci ce mai e clasic în zilele noastre?! Constăneațnul a ales confortul case înainte de orice. S-a așezat frumușel în apartamentul său și a aruncat pe geam nu mai puțin de 10 artificii. Cel mai probabil, bărbatul era prea euforic și nu și-a mai dat seama că se expune unui pericol foarte mare.

VEZI ȘI: „CE REGULI TREBUIE SĂ RESPECTE ROMÂNII ÎN NOAPTEA DINTRE ANI. RAED ARAFAT: „FĂRĂ DANSURI LA HOTEL, FĂRĂ MESE FESTIVE

Amenzi pentru cei care nu respectă legea de sărbători

Potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cea care stabilește cadrul legal al utilizării articolelor pirotehnice, o parte dintre acestea pot fi folosite doar de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani. Conform actului normativ, aceste persoane pot deține și utiliza materiale pirotehnice de divertisment ce prezintă un risc scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, în timp ce alte categorii de materiale pirotehnice pot fi folosite doar de către pirotehnicieni. Nerespectarea prevederilor legii se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 și 7.500 de lei.

CITEȘTE ȘI: ” STAREA DE URGENȚĂ ÎN LETONIA, PRELUNGITĂ PÂNĂ PE 7 FEBRUARIE