Scenariu funebru în Moldova! S-au săpat 1.500 de morminte pentru oameni încă vii

Publicat: 01/04/2020 | 17:19

Epidemia de coronavirus a creat panică peste tot în lume, iar virusul a făcut numeroase victime. În Republica Moldova, autoritățile estimează că punctul critic al COVID-19 ar putea fi atins în aproximativ o săptămână, astfel că, la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău a fost amenajat un sector special pentru victimele pandemiei de coronavirus.

Pentru că virusul continuă să se răspândească și să infecteze pe zi ce trece tot mai mulți oameni, la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău a fost amenajat un sector special pentru victimele COVID-19, unde au fost deja săpate 1.500 de morminte, notează DW(CITEȘTE ȘI: EPIDEMIA DE CORONAVIRUS L-A ÎMBOGĂȚIT CU 4 MILIARDE DE DOLARI! CINE ESTE OMUL DE AFACERI CARE A REUȘIT ACEASTĂ PERFORMANȚĂ)

Pavel Eni, Directorul cimitirului a declarat că a primit indicații din partea comisiei care gestionează situația în perioada stării de urgență, să fie pregătite 1.500 de morminte. (VEZI ȘI: FOSTUL PREMIER, MIHAI TUDOSE, MESAJ CUTREMURĂTOR: ”NE PREGĂTIM DE O TRAGEDIE NAȚIONALĂ! DEJA BAT CLOPOTELE”)

În prezent, în Moldova autoritățile au raportat 353 de cazuri, dintre care 4 decese, iar un sfert dintre cei infectații sunt medici. În acest context,  ministrul moldovean al Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că numărul moldovenilor infectați cu noul coronavirus ar putea depăși 28.000, cazurile de infectare fiind tot mai multe de la o zi la alta.

Totuși, este posibil ca numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus să fie mai mare având în vedere că se fac puține teste: sub 300 teste pe zi.