Scandalos: imagini cu polițiști din Suceava la petrecere alături de contrabandiști

Publicat: 27/02/2020 | 15:29

Mai multe imagini cu polițiști care petrec fără niciun fel de reținere alături de inculpați pentru contrabandă au ajuns în mediul on-line. Muți dintre ei sunt și condamnați, dar acest lucru pare că nu a contat deloc pentru oamenii legii.

În imaginile respective, care ar fi din acest an, apar Lucian Tărîță și George Tărîță, zis „Cușu”, ambii din comuna Vicovu de Jos, implicați în mai multe dosare în care sunt acuzați de contrabandă. În apropierea lor, la petrecere s-a aflat și comisarul-șef Gheorghe Irimescu de la Poliția de Frontieră Rădăuți.

Un alt polițist de frontieră care apare în imagini este comisarul-șef Petrea Pătrăuceanu.

La aceeași petrecere au mai participat și alți polițiști, printre ei și șeful de post de la Iaslovăț, Daniel Dăscălescu, precum și un polițist rutier de la Rădăuți – Petrică Prelipcean.

Imaginile sunt de la botezul copilului lui Tudorel Moloce, din Gălănești, și el implicat în afaceri legate de contrabandă. Acesta are o fiică polițistă, din prima căsătorie, care a fost și ea, firesc, la petrecere.

De altfel, fiica, cu o imagine bună în munca de poliție, ar putea explica într-o oarecare măsură prezența unor colegi de-ai ei la petrecere. Colegii din Inspectoratul de Poliție Județean Suceava invocă faptul că au participat la invitația colegei, potrivit monitorulsv.ro.

Totuși, sunt și foarte multe semne de întrebare, având în vedere „incompatibilitatea”, mai ales dintre un contrabandist și un polițist de frontieră. Polițiștii pot fi acuzați mai degrabă de probleme de moralitate după participarea la petrecere.

Totuși, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a demarat deja o anchetă internă, privind procedura de verificare prin Biroul de Control Intern a polițiștilor care au participat la petrecerea privată. Aceștia vor avea cel puțin de dat explicații pentru scandalul creat.

Comisarul-șef Ilie Poroch-Serițan, ofițer pentru relații publice la Poliția de Frontieră Suceava, a transmis punctul de vedere oficial al instituției în această privință: „Referitor la imaginile care au apărut în spațiul public, menționăm faptul că cei doi polițiști de frontieră erau în timpul liber la o petrecere privată. La nivelul ITPF Sighetu Marmației se analizează contextul în care polițiștii de frontieră au participat la petrecerea respectivă”.

Am încercat ieri să îi contactăm telefonic pe polițiști, pentru a le solicita un punct de vedere cu privire la acest scandal și cum văd ei lucrurile.

Polițistul rutier Petrică Prelipcean a răspuns la telefon, însă nu a dorit să comenteze.  Acesta ar fi ajuns întâmplător la petrecere, pentru a aduce pe cineva, cel puțin așa susține el.

La numărul de telefon al comisarului-șef Gheorghe Irimescu a răspuns un bărbat care a spus că ”a cumpărat cartela de o săptămână”, încheind conversația cu concluzia că nu este vorba de ofițer, ci de altcineva.