Scandalos! Câți lei costă să închiriezi un șezlong pe o plajă din Mamaia

Publicat: 15/06/2020 | 09:22

Redeschiderea plajelor a fost cu adevărat un motiv de bucurie pentru toți românii, însă prețurile care vor lua cu asalt litoralul românesc sunt de-a dreptul scandaloase! Deși ne aflăm de-abia la începutul verii, ne confruntăm cu scumpiri teribile la toate capitolele, la mare. 

Dacă v-ați gândit că sezonul estival din anul acesta va fi o bucurie pentru toți românii, v-ați înșelat. Prețurile de pe litoral nu sunt, neapărat, prietenoase, astfel că numai pentru a închiria un șezlong, într-o zi de plajă, trebuie să scoatem din buzunar o mică avere.

NU RATA – NU E BANC! CE SALARIU ARE O CAMERISTĂ ÎNTR-UN HOTEL DIN MAMAIA

Cât costă un șezlong, în Mamaia

Începând cu data de 1 iunie, românii au luat cu asalt plajele de pe litoralul românesc, însă mare le-a fost uimirea atunci când s-au confruntat cu prețurile, care nu sunt deloc unele mici. Ei bine, un șezlong de pe o plajă din Mamaia costă, acum, 25 de lei. Cu toate acestea, personalul de pe plajă susține că prețul acestora va crește și va ajunge, în plin sezon, la 50 de lei și 75 de lei pentru weekend.

Astfel, un cuplu va plăti nici mai mult, nici mai puțin de 150 de lei numai pe închirierea a două șezlonguri, ceea ce presupune un preț enorm.

CITEȘTE ȘI – PARADOXAL. VACANȚELE ÎN MAMAIA SUNT DE TREI ORI MAI SCUMPE DECÂT CELE ÎN BULGARIA SAU GRECIA

Ce șpagă face, zilnic, băiatul cu șezlongurile

Băiatul cu șezlongurile de pe plajele din Mamaia ajunge să câștige, doar din șpargă, aproape un salariu minim pe economie. Făcând un calcul simplu, la 100 de clienți pe zi, care aduc o șpagă de 10 lei, băiatul cu șezlongurile ajunge la 1.000 de lei…pe zi! Spunem o șpagă de 10 lei pentru că, așa cum am menționat mai sus, acesta poate fi uneori și barman, și ospătar, în funcție de abilitățile pe care le are, dar și de lipsa personalului.