Scandal uriaș la spitalul din Timișoara! Un asistent, acuzat de abuzuri sexuale: ”A venit după mine la toaletă!”

Publicat: 10/12/2020 | 14:11

Un asistent medical de la Spitalul de Copii din Timișoara este acuzat se abuzuri sexuale de către trei femei. Acestea au și făcut plângeri oficiale împotriva asistentului medical Dan Raicu.

S-a întâmplat încă din luna iulie, dar bărbatul ar fi continuat să le abordeze prin mesaje pe telefon ori pe Facebook. Ele spus că au fost rugate să nu ia legătura cu Poliția. Singura măsură a instituției medicale a fost să-l retrogradeze pe asistent. Pentru o perioadă scurtă, pentru că acum ar fi revenit pe post. Contactat de Libertatea (vezi AICI toate detaliile), Raicu a spus că nu vorbește decât prin avocat. Doar că avocatul nu poate vorbi. Spitalul a confirmat incidentele şi sancţiunea, însă managerul spune că de-a lungul timpului au fost mai multe plângeri „care nu s-au confirmat”. (CITEȘTE ȘI: CAZ ȘOCANT ÎN VASLUI. UN BĂRBAT ȘI-A ABUZAT SEXUAL FIICA DE 15 ANI. CARE ESTE MOTIVUL ACESTUI GEST ÎNGROZITOR)

Scandal uriaș la spitalul din Timișoara! Un asistent, acuzat de abuzuri sexuale: ”A venit după mine la toaletă!”

Toate cele trei femei au fost în spital ca mame ale unor copii bolnavi. Și toate au scris câte o plângere către conducerea spitalului în care povesteau ce au pățit. Cele mai grave acuzații față de asistentul Dan Raicu: „Mă atingea, împotriva voinței mele”, „A venit după mine la toaletă, a deschis ușa, privindu-mă și vorbind obscen, eu fiind cu pantalonii jos”, „Mi-a pus mâna la ceafă și m-a strâns, spunându-mi că ar vrea să mă strângă de gât, toate acestea în prezența minorului”, „A încercat să intre peste mine (n.r. – la duș), dar nu a putut intra, deoarece ținea o mămică ușa”, „S-a așezat lângă mine în pat și m-a luat de fund”.

„L-au retrogradat vreo lună pe postul de infirmier, îngrijitor și apoi s-a întors ca asistent. A continuat să vorbească urât, să înjure colegi și colege, are un comportament agresiv”, au povestit colegii lui, pentru Libertatea.ro.