Scandal pe tema testării Covid-19 a bucureștenilor: ”Coboară în fața scării!” / ”Du-te, domnule, de-aici!”

Publicat: 26/03/2020 | 21:36

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș, a anunțat că planul este, începând de luni, ca bucureștenii să fie testați de coronavirus. Este vorba despre un proiect pilot, în calcul fiind luați 10.000 de oameni.

”Șeful scării unui bloc va lua legătura cu toți locatarii. Le va explica ce se întâmplă. Recoltarea probelor nu se va face la fiecare în locuință, nu intrăm în locuință, ci va fi făcută jos, în afara blocului. Șeful scării îl cheamă pe vecinul cutare la o oră, apoi pe altul și tot așa. În jumătate de oră, cel mult, avem și rezultatul pentru fiecare pacient.

NUMĂRUL DE MORȚI CREȘTE LA 22. ÎNCĂ PATRU DECESE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. CEL MAI TÂNĂR AVEA 45 DE ANI

În contextual în care găsim 1-2 pozitivi, toată scara blocului intră în carantină. Scara va fi apoi decontaminate”, a explicat Streinu-Cercel.

Cristian Tudor Popescu nu crede în testarea bucureștenilor

Gazetarul Cristian Tudor Popescu avea să reacționeze la câteva ore după anunțul șefului de la Balș. „Vă daţi seama cum ar fi reacţia oamenilor când li se va spune să iasă din case să fie înţepaţi, să li se bage în nas. Du-te, domnule, de aici. Da cine-I Streinu, e doar un manager de spital. Cum să hotărască Cercel că de luni începem”, a declarat CTP la Digi24.

REVOLTĂTOR: BOLNAV DE CORONAVIRUS DIN PIATRA-NEAMȚ, SCOS DIN SPITAL ÎN MAIEU, FĂRĂ IZOLETĂ ȘI LĂSAT ÎN FRIG! “POMPIERUL A REFUZAT SĂ…”

CTP: ”Prioritatea, medicii!”

Cristian Tudor Popescu a spus că prioritatea zero trebuie să fie protejarea personalului medical. „În Coreea de Sud, testarea agresivă făcută pe sute de mii de oameni a avut ca scop să nu se introducă măsuri de atât de dure de restricţie de circulaţie. Ori la noi sunt foarte dure. Oamenii sunt izolaţi în case. Şi dacă-i găseşti cu coronavirus ce le faci? Îi izolezi în casă. Păi sunt deja izolaţi, nu are sens. Prioritatea zero acum e protejarea personalului medical. Acolo este acum călcâiul sensibil, punctul de rupere care poate duce la haos. Medicii trebuie, în cel mai scurt timp, să beneficieze de testare, ca ei să se poată duce la muncă cu siguranţa că nu vor fi contaminaţi şi nu vor ieşi din circuit”, a conchis CTP.