Scandal monstruos la IPJ Iași. “În p*** mea, sunt comisar, nu pot munci cot la cot cu nişte c*** de agenţi!” Cum își umilea o polițistă subalternii

Publicat: 10/01/2020 | 14:30

La Serviciul Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi a ajuns o sesizare anonimă, în care o polițistă era acuzată de nereguli privind pontajele, plus comportament indecent față de colegii de muncă. Aceștia din urmă ar fi fost, de-a lungul timpului, umiliți și înjurați.

În urma controlului tematic efectuat s-a dispus atenţionarea şefului serviciului şi a unui poliţist din cadrul serviciului. De asemenea, s-a dispus cercetarea administrativă a şefului serviciului, cercetare care a fost finalizată fără a se impune aplicarea unei alte sancţiuni“, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

În lipsa unor declaraţii asumate, acuzaţiile privind limbajul licenţios nu au putut fi probate, simpla petiţie online neasumată fiind insuficientă pentru sancţionarea polițistei.

Şeful serviciului, comisar de poliţie Ghimpu Mihaela îşi tratează subalternii în cel mai josnic mod posibil. În şedinţe aceasta foloseşte adesea un limbaj trivial, greu de reprodus, suntem jigniţi, ni se spune că din vina noastră nu are timp să se spele nici la p***ă, totul fiind de faţadă, încercă să scoată mereu în evidenţă cât de mult muncește dumneaei și cât de trântori suntem noi”, se precizează în petiţia publicată de Sindicatul „Diamantul”, potrivit a1.ro.

Mihaela Ghimpu nu ar mai fi sub nicio formă agreată de subalterni, motiv pentru care aceștia au cerut transferul în alte secții.

Preferăm să stăm plini de noroi şi în frig decât să fim jigniţi în fiecare zi”, se precizează în sesizare.

În acelaşi document sunt relatate alte expresii pe care Mihaela Ghimpu le-ar fi adresat subalternilor: „Poate nu ştii cui te adresezi, eu sunt comisar de poliţie”, „Să vă f**!”, „Să mă lingi în p***ă!”, ”Să-mi mânânci c***!”, ”În p*** mea, sunt comisar, nu pot munci cot la cot cu nişte căcaţi de agenţi”.

Nu este corect ca o persoană care fumează şi bea cafea prin toate birourile să jignească şi să umilească lucrătorii în ultimul hal, să fie plătită cu peste 10.000 de lei pe lună, cum nu este corect nici faptul că unii agenţi din cadrul Serviciului Logistic care sunt «aliaţii» doamnei comisar să beneficieze de salarii de peste 5.000 de lei pe lună, fiind neoperativ, în timp ce agenţii operativi care lucrează la ordine publică şi îşi pun zilnic viaţa în pericol beneficiază de un salariu cu aproximativ 1.000-1.500 lei pe lună”, se mai arată în acel document.

Comisarul Mihaela Ghimpu a refuzat să comenteze acuzaţiile ce i-au fost aduse.