Scandal la morga din Bacău, din cauza morților de coronavirus. “Așa cari tu COVID-UL?”

Publicat: 06/05/2020 | 23:53
Șoferul unei mașini funerare, care aștepta să ridice o persoană decedată din cauza infecției cu noul coronavirus, a fost „luat în vizor” de un bărbat, în fața morgii din Bacău. Motivul scandalului a fost acela că omul se folosea de o dubă care nu respecta condițiile de igienă impuse în astfel de situații și exista riscul să împrăștie virusul ucigaș. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, filmul incidentului. (VEZI AICI: Românul cu coronavirus trimis acasă de medicii din Paris a murit. “Are trei copii care îl așteptau acum de Paște să…”)
Un scandal care a fost la un pas să se termine violent a izbucnit, zilele trecute, în curtea Morgii Spitalului Județean de Urgență Bacău. Incidentul s-a iscat după ce un bărbat care filma cu telefonul i-a atras atenția unui cioclu care venise să ridice cadavrul unei persoane decedate de COVID-19 că mașina nu este dotată potrivit legii și există riscul de infecție.

Mochetă în loc de aluminiu

Mașina mortuară nu ar respecta condițiile pentru transportul victimelor COVID-19
În acest sens, duba respectivă avea interiorul capitonat cu mochetă, lucru interzis de lege. În realitate, coșciugul ar fi trebuit așezat pe o suprafață din aluminiu, în așa fel încât, ulterior, să poată să fie făcută o dezinfecție eficientă. În același timp, vehiculul respectiv ar fi avut și alte neajunsuri din punct de vedere al dotărilor, care, însă, ar fi presupus o investiție care depășește 10.000 de euro.
Ca urmare, bărbatul respectiv l-a atacat verbal pe șofer, căruia i-a reproșat că „îmbolnăvește” pe toată lumea. În timp ce filma cu telefonul, șoferul venit să ridice coșciugul a încercat să-l împiedice, însă bărbatul care făcea reproșurile l-a amenințat imediat. „Nu pune mâna pe mine că îți dau una de cazi sub mașină! Așa cari tu COVID-UL? Tu ne îmbolnăvești pe toți. Cu mochetă în spate se cară COVID-ul la Bacău”, a strigat omul revoltat. (NU RATA: INFECTAT CU COVID-19, S-A DUS SINGUR DUPĂ MEDICAMENTE LA FARMACIE. „M-AU LUAT IAR CU IZOLETA ȘI ACUM…”).

Situația la zi a îmbolnăvirilor și a deceselor

Până pe 6 mai, în România au fost confirmate 14.107 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.788 au fost declarate vindecate și externate, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

MĂȘTI DE PROTECȚIE cu mesaje religioase, confecționate la o mănăstire din Constanța. Cum pot fi achiziționate și la ce preț

„Totodată, până acum, 858 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat”, au precizat reprezentanții GCS. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE ȘOCANTE ALE UNUI ROMÂN INFECTAT CU CORONAVIRUS. “AM MOMENTE ÎN CARE DELIREZ, ÎMI IA CORPUL FOC” + “SIMT CĂ DAU MÂNA CU MOARTEA”).

Pandemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime (Foto: Inquam Photos – Octav Ganea)

La nivel global, se înregistrează 3.579.739 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 253.594 decese, au informat, miercuri, reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

„Au fost raportate 75.553 cazuri noi, din care 4.624 decese. Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Italia, Iran, Turcia, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Rusia”, a mai arătat CNSCBT.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)