Scandal în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova! Mai mulți rromi au spart ușile clinicii, când au aflat că vor fi internaţi pentru că erau pozitivi COVID 19

Publicat: 15/04/2020 | 12:12

Mai multe echipaje de poliţişti şi mascaţi au intervenit, aseară, la Spitalul de Boli infecţioase din Craiova, unde mai multe persoane de etnie rromă au făcut scandal arunci când au aflat că vor fi internate pentru că fuseseră testate pentur COVID-19 şi rezultatul era pozitiv.

Aseară au fost duse 12 persoane la Spitalul de Boli infecțioase din Craiova. Toți rromi, membri ai aceleiași familii. Toți pozitivi COVID-19. 

Primul din familie care a fost depistat pozitiv a fost cel mai mic membru al familiei, un copil în vârstă de 5 luni. Mama și bunica au primit și ele același rezultat după ce au fost testate. Ancheta epidemiologică a continuat acasă, printre rudele celor .

Au fost testați ceilalți 9 membri ai familiei și toți au ieșit pozitivi. Când autoritățile le-au comunicat că trebuie să meargă la spital, aceștia au ripostat și au devenit agresivi. A fost nevoie de intervenția a patru echipaje de poliție și un echipaj al jandarmeriei pentru ca cei 9 oameni depistați pozitiv să poată fi duși la Spitalul de Boli Infecțioase. La spital, însă, scandalul a continuat. Cei doi bărbați din familie au dat continuu cu picioarele și pumnii in uși, iar medicii disperați au cerut ajutor.

AVERTISMENT: Peste 117 milioane de copii, din 37 de țări, riscă să nu aibă acces la vaccinul împotriva rujeolei în timpul pandemiei de COVID-19. Una dintre țări este învecinată cu România

Mai multi jandarmi au fost îmbrăcați in combinezoane și au intrat in spital, in sectia Covid, pentru a-i liniști pe pacienții violentei care nu doreau sa accepte internarea pentru ca spuneau in permanenta ca ei se simt bine, nu au nimic și cereau sa fie lăsați acasa. Toți membrii familiei se aflau în izolare la domiciliu pentru că unii dintre ei se intorseseră din Anglia. Vecinii au declarat, însă, că aceștia nu au respectat condițiile de izolare, iar acest moment este foarte greu să se mai stabiliească exact toate persoanele cu care au intrat în contact direct sau indirect.

Când au auzit ca trebuie să meargă la spital, 9 dintre cei 12 pacienţi au făcut scandal, unul dintre ei ar fi sunat să se plângă poliţiştilor că e scos cu forța din casă. Familia era în izolare la domiciliu, câțiva dintre țigani se întorseseră din Anglia. Când au ajuns la spital au lovit cu pumnii şi piciarele uşile clinicii de boli infecţioase.