Scandal în Piatra Neamț. Bărbat fără mască de protecție, încătușat de polițiști în plină stradă

Publicat: 14/04/2021 | 14:54

Un bărbat din Piatra Neamț care nu purta mască de protecție și făcea scandal a fost încătușat de polițiștii locali în fața unui magazin din oraș.

Totul s-a întâmplat marți, pe strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamţ. Bărbatul intrase într-un magazin pentru a face cumpărături, dar a refuzat să poarte masca de protecție.

Agenții i-au pus în vedere că accesoriul este obligatoriu, dar individul ar fi luat foc, motiv pentru care a fost încătușat după o dispută de câteva zeci de secunde pe stradă. Până să fie imobilizat, bărbatul s-a îmbrâncit cu mai mulți polițiști locali.

Scandal în Piatra Neamț. Ce comunicat a emis Poliția Locală

Cu privire la evenimentele apărute în spațiul public și pe rețelele de socializare, în data de 13.04.2021, vă facem cunoscut următoarele:

Polițiștii locali din patrula de ordine publică, aflați în serviciu în data de 13.04.2021, în jurul orei 16.40, pe str. Dimitrie  Leonida din Piatra Neamț, s-au autosesizat cu privire la prezența unui bărbat, în zona sus menționată, care nu purta mască de protecție și care tulbura liniștea și ordinea publică.

Persoana în cauză, se pare în stare de ebrietate, a refuzat să se legitimeze, adresând injurii și agresînd fizic echipajul Poliției Locale Piatra Neamț. A fost solicitată patrula de intervenție care, la rândul său a fost agresată fizic.

Bărbatul a fost încătușat și condus la sediul Poliției Locale Piatra Neamț, de unde, în urma identificării, a fost condus la Poliția Municipiului Piatra Neamț în vederea dispunerii de către organele de cercetare penală, a măsurilor legale care se impun.

Cei trei polițiști locali au depus plângere pentru ultaraj împotriva bărbatului încătușat întrucât ar fi fost loviți în timpul încătușării. Poliția națională nu a luat măsuri împortiva bărbatului încătușat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

Amenda poate ajunge până la 2.500 de lei

Potrivit legii, amenda pentru nepurtarea măștii de protecție începe de la 500 de lei și poate ajunge până la 2.500 de lei. Agenții de Poliție decid ce nivel al sacțiunii vor aplica, asta mai ales în funcţie de comportamentul cetățenilor.