Scandal imens la un mare institut de psihiatrie. Asistentele și doctorițele, filmate pe ascuns când se schimbau

Publicat: 22/04/2020 | 14:28

Un asistent medical de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași este acuzat că a montat o cameră video minisculă într-un spațiu unde mai multe doctorițe și asistente se schimbau cu echipamentele de protecție anti-Covid.

Descoperirea a fost făcută marți, 21 aprilie, atunci când șefa de secție de la Psihiatrie VIII – acuți toxicodependență, a descoperit o cutie suspectă. În acea cutie era ascunsă o cameră video îndreptată înspre locul în care mai multe cadre medicale se schimbă.

După ce a fost descoperită camera video, șeful secției l-a anunțat pe managerul interimar Bogdan Șaramet. Acesta a confirmat incidentul: „Este un incident jenant, noi am deschis o anchetă internă și vom avea primele rezultate joi, 23 aprilie”, ne-a spus Șaramet.

Asistentul medical care a montat camera video a fost descoperit după ce reprezentanții spiutalului l-au văzut pe camerele de supraveghere oficiale, ale spitalului, montând dispozitivul. El se numește Gabriel O. și lucrează la unitatea sanitară de mulți ani.