Scandal după Eurovision! Horia Moculescu o umileşte pe Roxen şi critică dur juriul: “Nu are nicio şansă”

Publicat: 03/03/2020 | 15:07

Deja e tradiție ca după fiecare finală de la Eurovision România să izbucnească scandalul! De data asta, Horia Moculescu a umilit-o pe Roxen, tânăra artistă care ne va reprezenta țara peste două luni la celebrul concurs muzical. Cunoscutul compozitor a lansat replici acide și la adresa a doi dintre jurați. Alin Oprea, Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Andrei Tudor şi Edward Sanda au făcut parte din juriul de la Eurovision România 2020.

Citește și: Detaliul intim observat de un telespectator TVR! Roxen a comis gafa anului azi-noapte, în finala Eurovision România 2020

Horia Moculescu, declarații acide la adresa lui Roxen, reprezentanta României la Eurovision

Horia Moculescu (85 de ani) a acceptat să vorbească în cadrul unui interviu despre Roxen, reprezentanta de anul acesta a României la Eurovision. Talentatul artist a criticat-o dur pe cântăreața de 20 de ani, despre a cărei prestația a spus că “a fost execrabilă”. În plus, el a subliniat că piesa ei, “Alcohol You”, seamănă enorm cu melodia “Da, mamă”, lansată în urmă cu aproape cinci ani de Delia. De replicile acide nu au scăpat nici organizatorii selecţiei naţionale Eurovision și nici jurații.

Citește și: Roxen a cucerit juriul și publicul, în finala Eurovision România 2020. Ce piesă ne va reprezenta la Rotterdam

“Este o recidivă la «Da, mamă, sunt beată», piesa pe care «i-o reproşez» unei mari cântăreţe, care este Delia. Se pare că melodia aceasta e ceva mai răsărită decât celelalte patru din punct de vedere al participării la «Eurovision». Dar n-am tresărit nici o clipă. Am primit o «droaie» de telefoane de la prieteni derutaţi, şi lucrul cel mai comic a fost juriul… cu 2 membri care nu aveau ce căuta acolo. (n.r.: Alin Oprea şi Edward Sanda), iar ceilalţi trei trebuie priviţi ca o mostră de jenă în formularea verdictelor, Crina, fiind cea mai în măsură… Şi totuşi, şi ea a formulat atât de ambiguu verdictul la fiecare piesă, la un moment dat fiind în situaţia să laude o prestaţie în care Roxen a fost execrabilă. 

Lui Andrei Tudor, în calitate de preşedinte al juriului, i-au plăcut producţiile muzicale în sine, nu cântatul, şi a încercat să ocolească un refuz ferm dintr-un bun simţ pe care ştiam că îl are. Şi Luminiţa Anghel a fost concisă, fără să lase să se vadă dacă piesa îi place sau nu. Alin era exaltat, nu ştiu de ce! Nu cred că anul acesta se vor premia astfel de piese. Mai e ceva, cântatul live. Va fi un singur show la concurs şi sunt convins să Manoliu o să adauge o plus valoare. În rest, sunt dezolat de lipsa de activitate a producătorilor evenimentului de aseară pentru că au pus o fată excepţională, Dora Găitanovici, care e muzician, nu cântăreaţă. Este solistă, pianistă şi compozitoare. A fost o lipsă de abilitate să fie pusă să cânte înaintea lui Roxen”, a declarat Horia Moculescu pentru click.ro.

Cele cinci piese pe care Roxen le-a interpretat şi din care a fost aleasă pentru finala din luna mai de la Rotterdam, Olanda, au fost: “Alcohol You”, “Beautiful Disaster”, “Cherry Red”, “Colors” şi “Storm”, pe care o puteți asculta după ce dați play la clipul de mai jos.

În vârstă de 20 de ani, Roxen va urca în luna mai pe scena de la Rotterdam şi va reprezenta România la cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest 2020 cu piesa “Alcohol You”. Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizat de Televiziunea Română duminică, 1 martie, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.