Scandal amoros în Iași! Unde legea țigănească dă greș, rezolvă pistolul

Publicat: 12/01/2020 | 14:50

Vineri dimineață s-a tras cu arma în cartierul Păcureț. Conflictul a plecat de la un divorț și au fost implicate două familii de rromi. Un bărbat a fost rănit și a ajuns la spital cu o plagă împușcată la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

Scandalul a început vineri dimineață după ora 5:00 și a avut ca protagoniști două familii de țigani înstăriți. Flacăra disputei a fost provocată de tinerii familiilor care s-au căsătorit și care acum voiau să divorțeze, iar legea țigănească nu este prea îngăduitoare cu astfel de lucruri. Pentru a rezolva problema cele  două tabere au mers la judecata țigănească, însă ce s-a stabilit acolo nu i-a mulțumit, așa că au început un scandal care a degenerat rapid. (CITEȘTE ȘI: FEMEIA UCISĂ LA IAȘI, IDENTIFICATĂ DUPĂ TREI ZILE. UNUL DINTRE CRIMINALI AR FI NEPOTUL SĂU, BĂNUIT ȘI DE VIOL)

În urma răfuielii, un bărbat în vârstă de 40 de ani pe nume Costică M. a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat. „La Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului «Sfântul Spiridon» a ajuns un pacient de etnie romă. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, este victima unei agresiuni prin împușcare la nivelul hemitoracelui stâng posterior. Din punct de vedere clinic, acesta prezenta o plagă hemitorace stâng posterior de aproximativ 8 mm diametru.  În urma examinării printr-o tomografie computerizată s-a constatat că acesta are un corp străin metalic în mediastin și are o fractură la coasta nouă.”, au declarat medicii.

Cine a tras cu pistolul

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au pornit cercetările pentru a indetifica făptașul și au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor. Autorul faptei  a fost identificat, însă nu a fost încă prins. Agresorul este un bărbat în vârstă de 41 de ani pe nume Leonard Costache. Acesta a coborât vineri dimineață dintr-un Mercedes și l-a împușcat pe unul din membrii familiei rivale, iar apoi a fugit. Polițiștii continuă să îl caute.