Savanţii au făcut anunţul terifiant! Când va veni, de fapt, al doilea val de infectări. E mai târziu decât ne aşteptam

Publicat: 16/04/2020 | 08:28

Se pare că măsurile luate în întreaga lume pentru a opri pandemia de coronavirus nu sunt suficiente. Într-o lucrare publicată în revista Science se concluzionează că vârfurile secundare ale COVID-19 ar putea fi mult mai mari, potrivit Guardian. (CITEȘTE ȘI: PRIMA VICTIMĂ. UN ROMÂN PLECAT ÎN GERMANIA LA CULES DE SPARANGHEL, UCIS DE COVID-19. ANUNȚUL OFICIAL AL MAE)

Epidemia ar urma să revină peste cinci ani, dacă nu se va găsi urgent un vaccin sau un tratament contra virusului ucigaș. (NU RATA: GIGI BECALI SFIDEAZĂ POLIŢIA! ANUNŢUL CARE VA ÎNFURIA AUTORITĂŢILE: “PE MINE NU POATE SĂ MĂ OPREASCĂ NIMENI! O SĂ MĂ DUC LA BISERICĂ DE PAŞTE”)

Marc Lipsitch, unul din conducătorii studiului de la Harvard, a declarat marţi, într-o teleconferinţă, că ”predicţia unui sfârşit al pandemiei la vară (…) nu este în concordanţă cu ceea ce ştim”. El a specificat că, în urma testelor effectuate pe pacienți, nu se cunosc răspunsuri privind protecţia naturală: nu se ştie dacă pacienţii vindecaţi de COVID-19 devin complet imuni la coronavirus sau, cel puțin, cât timp durează imunitatea, relatează Agerpres. (VEZI AICI: ULTIMELE CUVINTE ALE LUI MARIAN GIUREA, ȘOFERUL ROMÂN UCIS DE COVID-19 LA PARIS. AFLAT PE PATUL DE SPITAL, BĂRBATUL ERA DISPERAT: “VOR SĂ MĂ BAGE ÎN COMĂ! DOCTORII ĂȘTIA, NIȘTE ÎMPUȚIȚI. SUNT VORBIȚI SĂ OMOARE PE TOATĂ LUMEA!”)

Numărul pacienților infectați cu COVID-19 va crește

În urma simulărilor făcute, concluzia este că după ridicarea restricțiilor numărul pacienților infectați cu virusul COVID-19 va crește. (AFLĂ AICI: TRAGEDIE LA LONDRA! UN ROMÂN ERA APROAPE VINDECAT DE COVID-10, MEDICII SE PREGĂTEAU SĂ-L EXTERNEZE DAR, BRUSC, A MURIT! AVEA 34 DE ANI)

Scenariul cel mai pesimist este cel în care distanţarea strictă, într-o etapă timpurie a epidemiei, nu este urmată de controale. În acest caz, ar urma un val foarte mare de îmbolnăviri la iarnă, aşa cum s-a întâmplat şi în epidemia de gripă din 1918, când s-a infectat un sfert din populaţia mondială şi au murit 100 de milioane de oameni.

Ce recomandă autoritățile

Ce trebuie făcut penru a stopa pandemia, dar, mai mult, pentru a nu ne lovi de un al doilea val de coronavirus? Ce spun cercetătorii: mai multe teste pentru diagnosticare, urmărirea riguroasă a contactelor, creşterea capacităţilor de terapie intensivă în spitale, tratamente eficiente pentru COVID-19 şi mai ales disponibilitatea unui vaccin împotriva coronavirusului.