Șase cadre medicale, infectate cu COVID-19 în județul Giurgiu, în doar 24 de ore!

Publicat: 16/04/2020 | 07:12

Numărul total al cadrelor medicale din județul Giurgiu infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la 31. Nu mai puțin de șase au fost depistate pozitiv la test în ultimele 24 de ore. (CITEȘTE ȘI: MARCEL VELA, DECLARAȚII DE ULTIMĂ ORĂ DUPĂ ACORDUL MAI-BOR: ”PENTRU A REVIZUI UNELE MĂSURI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE…”)

„În prezent, un număr de 31 de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19 la nivelul judeţului Giurgiu. Ultimele cazuri confirmate se referă la un medic, o asistentă medicală şi patru infirmiere de la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu”, precizează Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu, printr-un comunicat.

A FOST ADOPTATĂ PRIMA RECTIFICARE BUGETARĂ DIN 2020! CE INSTITUȚII PRIMESC BANI ÎN PLUS ȘI PENTRU CE

În total, la nivelul judeţului Giurgiu, un medic, 19 asistente medicale, şapte infirmiere şi patru îngrijitoare s-au infectat cu COVID-19.

Primul caz, pe 2 aprilie

Primul cadrul medical din judeţ a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus pe data de 2 aprilie 2020, potrivit stiripesurse.ro. 

Cadrele medicale infectate sunt tratate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Giurgiu şi la Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale. Starea de sănătate a acestora este, deocamdată, bună, fiind vorba de forme uşoare sau asimptomatice ale bolii. (NU RATA: ÎPS TEOFAN, REACŢIE DURĂ ASUPRA DECIZIILOR LEGATE DE NOAPTEA DE ÎNVIERE! „CUM UN CURIER POATE LIVRA, LA FEL UN PREOT POT OFERI O PÂINE SFINŢITĂ. E GREU DE ÎNŢELES DE CE ACEST LUCRU N-AR FI POSIBIL“)

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs infectarea.

La nivelul judeţului Giurgiu a fost înregistrat până miercuri un număr total de 75 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu noul coronavirus.