Sărbători cu stil și cadouri în trend. Sfaturile Adinei Buzatu

Publicat: 22/12/2019 | 17:13

Degeaba punem hainele de sărbătoare pe noi dacă nu știm cum să le purtăm. Cel mai apreciat stilist, Adina Buzatu, ne oferă cele mai utile sfaturi atât în alegerea ținutei de Crăciun, cât și pentru cadourile pe care le putem face.

Sărbătorile nu înseamnă doar mâncare, ci și stil sau culoare. Masa de Crăciun, spre exemplu, merită o atenție sporită și în cazul ținutelor pe care să le purtăm relaxați. Deși sunt nelipsiți din garderobă, evitați pe cât posibil combinația banală dintre pantaloni de jeans și cămașă albă. Raiatul ar putea fi o variantă: ”S-a întors moda, sunt în mare vogă. Pus cu un sacou, în cazul acesta la două rânduri de nasturi”.

În cazul sacoului la două rânduri de nasturi trebuie să aveți în vedere faptul că nu e chiar confortabil să-l purtați la masa de Crăciun. De preferat ar fi cel clasic, pe care-l puteți descheia atunci când stați jos. (CITEȘTE ȘI: ADINA BUZATU ȘI GHEORGHE ZAMFIR AU PETRECUT ALĂTURI DE STING, ZUCCHERO ȘI ANDREEA BOCELLI)

„Avem o țesătură din mătase naturală, cașmir și lână pură virgină. Râde Marius de lâna noastră virgină, dar e superbă. Neșifonabil complet, poți să te trântești pe canapea după masa de Crăciun, nu se șifonează”, a mai spus Adina Buzatu CANCAN.RO, emisiune difuzată de România TV.

Maleta rămâne în trend și în acest sezon, iar dacă e realizată din fibre naturale, o puteți purta și în casă.

”Din mătase naturală cu acea lână pură virgină, pe care o simți la atingere. Faci ce faci și îl atingi… e moale. Alegeți detalii, o batistă frumoasă din mătase, butoni. Varianta de costum în trei piese este excepțională, dacă scoți sacoul rămâi tot elegant. Apropo, pe lângă cravată, batistă, poți să oferi cadou și un astfel de pin pentru rever din piatră semi-prețioasă, șlefuit manual. Asta e varianta rafinată. Bărbatul trebuie să rămână bărbat, în atitudine și în ținută. Nu trebuie să fim papagali să purtăm pene. Nu mai purtați ceasuri, este de un prost gust îngrozitor. Ai văzut cum li se face acordeon pe mână, ceasul și manșeta. Atenție, la costum se poartă întotdeauna ceasurile fine cu curea de piele”, a mai mărturisit Adina Buzatu.

Iar pentru cei care au fost cuminți și ascultători, pot spera la cadouri inspirate, utile dar și rafinate. Maleta ar putea fi un exemplu ideal: ”Mi se pare un cadou superb atât pentru doamne cât și pentru domni. Eu le port și le ador”. (VEZI ȘI: STILISTA A RETRĂIT MOMENTE DE GROAZĂ: “MI-AM DAT SEAMA CĂ NU SUNT ÎN STARE SĂ O SALVEZ”)

Tot din categoria „ce să-i pun sub brad”, puteți alege șosetele colorate din bumbac mercerizat, fulare din lână și cașmir, bretele din mătase realizate manual, papioane elegante sau cravate cu imprimeuri deosebite. Toate trebuiesc, însă, alese în funcție de personalitatea celui căruia urmează să i le oferiți. Butonii sunt, de asemenea, singurele bijuterii pe care bărbații ar trebui să le poarte.

”Este o piatră naturală, șlefuită manual, semi-prețioasă și celalată parte este realizată cu un laser. Se desface și îl pui pe partea cealaltă. Pălăriile, aceasta este specială. Este o culoare mai specială, dedicată celor care poartă multe pălării. Dacă nu, clasica pălărie pe care a purtat-o Alain Dellon în filmul cu același nume”, a mai spus Adina Buzatu CANCAN.RO, emisiune difuzată de România TV.