Șapte ani de la teribilul accident de schi suferit de Michael Schumacher! ”Vorbește cu ochii!”

Publicat: 30/12/2020 | 09:39

Au trecut șapte ani de când pilotul de Formula 1 Michael Schumacher suferea un teribil accident la schi, în stațiunea franceză Meribel, în urma căruia s-a ales cu un politraumatism cranio cerebral și a intrat în comă. Care este acum starea de sănătate a pilotului german?

Elisabetta Gregoraci, fosta soție a lui Flavio Briatore, avea să dea mai multe detalii despre starea de sănătate a fostului pilot. ”Schumacher nu vorbește. Comunică doar cu ochii. Numai trei persoane au dreptul să-l vadă”, a dezvăluit ea la televiziunea italiană. ”S-au mutat din Elveția în Spania, acolo, la Mallorca, unde și-au făcut o adevărată clinică din vilă”, a mai specificat femeia. ”Luptă. Luptă continuu. Alături de el se află soția, copiii și asistentele. Tot ceea ce putem face este să fim alături de el”, avea să spună și Jean Todt, președintele FIA și fostul director al scuderiei italiene. ”Primește cel mai bun tratament posibil” a fost singura declarație venită din partea familiei, făcută chiar de soția lui, Corinna Schumacher. (CITEȘTE ȘI: ULTIMELE INFORMAȚII DESPRE STAREA DE SĂNĂTATE A LUI MICHAEL SCHUMACHER: „NE UITĂM LA TELEVIZOR ÎMPREUNĂ”)

Accidentul teribil suferit de Michael Schumacher. Ce se întâmplă cu pilotul

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial în Formula 1, se afla la schi, în Alpii Francezi, la Meribel. Totul era semnalizat corespunzător pe piste, iar pilotul purta casca de protecție. Avea ghinionul de a lovi o stâncă ascunsă sub zăpadă, iar casca i s-a spart. A fost imediat transportat la spital, cu un elicopter. Diagnostic crunt: traumatism cranio cerebral, hematoame, edeme… A fost dus la Grenoble, unde a suferit imediat două operații și a fost băgat în comă indusă. Șase luni a stat în comă asistată. A ieșit din ea în iunie 2014. Managerul său, Sabine Khem, declara că ”Michael a părăsit spitalul, pentru a începe procesul de recuperare”. În septembrie, același an, a devenit pacientul unei clinici din Elveția. Starea sa de sănătate rămâne, însă, o necunoscută aproape totală, scrie as.ro. 

Ce se știe însă cu siguranță e că din iunie 2019 face tratament cu celule-mamă, pentru o acțiune antiinflamatorie sistematică. ”E vorba de un fel de transmitere de semnale, care să forțeze o reacție a creierului”, spun specialiștii. ”Se încearcă dezvoltarea unor celule cardiace noi, miocitele, care să susțină pereții unui organ slăbit de atâta inactivitate. Obiectivul este regenerarea sistemului nervos central al lui Michael”, au dezvăluit aceiași specialiști.