Săptămână “de foc” pentru Gigi Becali! Are trei procese, iar în unul dintre ele DNA i-a cerut audierea

Publicat: 09/06/2020 | 23:17

Săptămână de foc are Gigi Becali! Nu mai puțin de trei procese bifate de finanțatorul FCSB, și ca martor, și ca reclamant, și ca pârât! Ba, în cazul unuia, chiar DNA-ul a cerut audierea omului de afaceri. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile de ultimă oră din ”ringul” justiției în care a intrat Gigi Becali.

(CITEȘTE ȘI: MEZINA LUI GIGI BECALI A IEȘIT LA CUMPĂRĂTURI CU 120.000 € “LA PURTĂTOR”, DAR A UITAT DE…)

Finanțatorul echipei FCSB așteaptă, ca tot patronul din fotbal, reînceperea campionatului, după ce pandemia de coronavirus l-a ”retezat” în urmă cu trei luni. Dar înainte să-și ia locul în loja de pe Arena Națională, Gigi Becali bifează  nu mai puțin de trei procese. Toate i-au venit pe cap în doar o săptămână, odată cu reluarea activității judecătorilor, după perioada stării de urgență. Chiar Direcția Națională Anticorupție s-a „strecurat” în viața lui Gigi Becali, citându-l, ca martor, într-un dosar din Craiova lui Adrian Mititelu.

Are de luat peste jumătate de milion de euro

Marea lovitură, după ani de lupte în instanță, este pe cale s-o dea într-un proces cu Primăria Municipiului București, de unde va avea de recuperat suma de 682.802 de euro. ”Stabileşte valoarea despăgubirilor cuvenite reclamantului la suma de 682.802 euro, în echivalent la data plăţii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Ia act că părţile şi-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, este soluția pe scurt a instanței. (NU RATA: EX-„GINERELE” LUI GIGI BECALI DĂ “RESET” LA FIȚE. S-A AFIȘAT CU TREI CEASURI CARE, ÎMPREUNĂ, SAR DE 500.000 €)

E vorba despre un proces început în urmă cu 10 ani, împotriva statului român. Gigi Becali avea să câștige la primul termen 950.000 de euro, despăgubiri pentru un teren pe care statul i l-a luat pentru construirea Pasajului Pipera. Becali a dat în judecată Primăria, nemulţumit de cuantumul mic al despăgubirilor pentru terenul expropriat, de 1.773 de metri pătraţi, amplasat pe Şoseaua Pipera. Omul de afaceri urma să primească de la stat 68.000 de euro, adică aproximativ 38,35 de euro pentru un metru pătrat, sumă stabilită de Primăria Capitalei. Becali a atacat hotărârea municipalității în instanță, iar acum este pe cale să câștige mai mult de jumătate de milion de euro.

Citat ca martor la procesul lui Mititelu

Gigi Becali și Valeriu Argăseală au fost citați ca martori de către DNA, într-un proces în care pionul principal este Adrian Mititelu. Acesta e acuzat de evaziune fiscală, după transferul lui Mihai Costea, în 2011, de la U Craiova la Steaua. Trecerea fotbalistului de la olteni la trupa lui Gigi a fost cu cântec. Lotul lui Mititelu se afla, atunci, sub sechestrul Fiscului. Astfel, pe 31 ianuarie 2011, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe drepturile federative de joc a 39 de jucători, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile la Universitatea Craiova. Asta pentru că SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Gigi Becali, proces după falimentul Avicola Iași

Iar în cel de-al treilea proces al săptămânii, Becali și alți nouă oameni care au lucrat cu el la Avicola Iași, aflată în proprietatea finanțatorului FCSB, au fost citați de către Tribunalul Iași într-un dosar de faliment. Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL i-a chemat pe aceștia în instanță.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)